Βουλευτικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Με ισχυρό συμβολισμό η επίσκεψη της Κατερίνας Κιτσάκη στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αγρινίου επισκέφθηκε χθες η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ , Κατερίνα Κιτσάκη.

Μια επίσκεψη που είχε για την υποψήφια ιδιαίτερη σημασία αφού ο πατέρας της Θανάσης Κιτσάκης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου όταν αυτή εντάχθηκε στο δυναμικό του Δήμου.

Η ανακοίνωσή της:

Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που η μουσική είχε την δική της ξεχωριστή θέση. Ο πατέρας μου, Θανάσης Κιτσάκης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου όταν αυτή εντάχθηκε στο δυναμικό του Δήμου Αγρινίου. Ο παππούς μου, Πάνος Βλασσόπουλος, ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ.

Παρακολουθώ χρόνια, το μεγάλο μουσικό ”πείραμα” El sistema στη Βενεζουέλα, που με τις κατάλληλες προσαρμογές θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στην Ελλάδα: 370 χιλιάδες παιδιά έμαθαν μουσική και έφτιαξαν ορχήστρες, επειδή κάποιος έπεισε την πολιτεία, ότι όσο φτωχός κι αν είναι ένας άνθρωπος, αν μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στη μουσική, η ζωή του θα αλλάξει!

Η χθεσινή μου επίσκεψη στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, δεν ξύπνησε μόνο ευχάριστες μνήμες αλλά και νέες ευθύνες. Η συζήτηση με τον Μαέστρο Βασίλη Κονίδα ήταν πολύ εποικοδομητική. Η πολιτεία, οφείλει να διευρύνει και να ισχυροποιήσει τους θεσμούς που προάγουν την μουσική παιδεία. Να δώσει κίνητρα στους επαγγελματίες καλλιτέχνες να μοιραστούν την γνώση τους και στην νεολαία του τόπου να ασχοληθεί με την μουσική και να αλλάξει την ζωή της!

Συνεπής στις προσωπικές και οικογενειακές μου αρχές, θα είμαι εκεί την επόμενη μέρα, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση των δομών που προάγουν την μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τέχνη μέσα στην κρίση που περνά η χώρα μας, δεν είναι πολυτέλεια. Είναι αναγκαιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button