ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Επίσκεψη Κ. Καραγκούνη στο Λεσίνι: «Δραματική η κατάσταση»

Επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή του Λεσινίου και συνολικά των Οινιαδών που υπέστη μεγάλες καταστροφές πραγματοποίησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους τοπικούς εκπροσώπους και φορείς καθώς και να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Διαπιστώθηκε ότι κατάσταση είναι πράγματι δραματική καθώς η θεομηνία κυριολεκτικά διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά της.


Επί τόπου ο κ. Καραγκούνης επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κύριο Στυλιανίδη όπου του μετέφερε την ανάγκη να συμβάλει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του με την άμεση υποστήριξή του στην κατασκευή των οχυρωματικών και αντιπλημμυρικών έργων. Διότι, όπως τόνισε ο Καραγκούνης και οι τοπικοί εκπρόσωποι, «αν δεν υλοποιηθούν αυτά τα έργα, σύντομα θα αντιμετωπίσουμε την ίδια ίσως και χειρότερη κατάσταση».

Εν συνεχεία, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κύριο Κώστα Λύρο όσο και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κύριο Νεκτάριο Φαρμάκη. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα είναι τα εξής. Τόσο η περιφέρεια όσο και ο Δήμος θα καταγράψουν της ζημιές σε επιχειρήσεις και οικοσυσκευές αντίστοιχα για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες. Προτεραιότητα βέβαια είναι η απάντληση των υδάτων από την περιοχή και ο καθαρισμός των ποταμιών και ειδικότερα του βασικού ρέματος του Γεροπόρου ενώ σε δεύτερη φάση ο εκσυγχρονισμός των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ της περιοχής, πάντα με στόχο την αποτροπή επανάληψης ανάλογων φαινομένων. Αυτό που είναι κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουν τάχιστα τα οχυρωματικά έργα, η καταγραφή των ζημιών και συνεπακόλουθα οι αποζημιώσεις επεσήμανε ο κος Καραγκούνης.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button