ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΕΛ.Ο.Π.Υ: “Την στήριξη για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας εξέφρασε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης”

“Ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας”

H Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε, ξεναγήθηκε από εκπροσώπους των εταιρειών-μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Ιχθυοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ) σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τόνισε τη σημασία του κλάδου στον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Ιχθυοκαλλιέργειας αναφέρει τα εξής:

“Την έμπρακτη στήριξη και το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας εξέφρασε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Φωτεινή Αραμπατζή,σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνοντας πως πρόκειται για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της χώρας, καθώς συμβάλλει στην εθνική οικονομία και την κοινωνική συνοχή των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μεσολόγγι με την συμμετοχή της Υφυπουργού, κας Φωτεινή Αραμπατζή, της Αντιπεριφερειάρχου, κας Μαρίας Σαλμά, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων συλλογικών φορέων ιχθυοκαλλιέργειας. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις, οι προκλήσεις και η προοπτική ανάπτυξης του κλάδου. Οι εκπρόσωποι ιχθυοκαλλιέργειας έθεσανως στρατηγικές προτεραιότητεςτην ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού με την ίδρυση των ΠΟΑΥ και τη στήριξη των συλλογικών δράσεων προώθησης που υλοποιούνται από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.). Στην συνέχεια η Υφυπουργός επισκέφθηκε αντιπροσωπευτικές εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ένα υπερσύγχρονο συσκευαστήριο, όπου ενημερώθηκε για την συνολική παραγωγική διαδικασία από τον ιχθυογεννητικό σταθμό μέχρι την συσκευασία και την εξαγωγή. Σημειώνεται πως στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας παράγεται περίπου το 25% των προϊόντων θαλάσσιας εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛ.Ο.Π.Υ., κ. Απόστολος Τουραλιάς, χαιρέτησε την επίσκεψη της Υφυπουργού στο φυσικό περιβάλλον παραγωγής του ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας και δήλωσε: «Τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη λειτουργία των Μονάδων Παραγωγής και τις υψηλές προδιαγραφές εκτροφής και διακίνησης των προϊόντων μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ελληνικό προϊόν και στόχος μας είναι η καθιέρωσή του τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και σε αυτές του εξωτερικού, μέσα από την συλλογική ταυτότητα Fish from Greece που δημιούργησε η ΕΛ.Ο.Π.Υ.. Ελπίζουμε σε αυτή μας την προσπάθεια να έχουμε την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου αλλά και όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, καθώς και την συμβολή τους στην άμεση επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Κλάδου».

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.)


Υποστηρίζοντας ενεργά την αειφόρο ανάπτυξη των Μελών της, η µη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας ιδρύθηκε το 2016 και αποτελείται σήµερα από 21 Μέλη, με µονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου 80% της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας, η ΕΛΟΠΥ αυτοχρηµατοδοτείται µέσω απλού µηχανισµού εισφορών και προσφορών των Μελών της, στα οποία παρέχει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στη συνεργασία, την υποστήριξη, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την πρόοδο, την επίλυση προβληµάτων, την επικοινωνία µε τις αρχές και άλλα. Αποστολή της EΛΟΠΥ είναι η εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και η ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, που αναπτύσσονται µε φροντίδα, εµπειρία και τεχνογνωσία στα ιχθυοτροφεία των Μελών, στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα, σύµφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σχετικά με το FishFromGreece


Η πιστοποιηµένη και κατοχυρωµένη ονοµασία Fish From Greece, είναι η ταυτότητα που χαρακτηρίζει όλα τα ελληνικά φρέσκα ψάρια που µεγαλώνουν µε φροντίδα, εµπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας, σύµφωνα µε τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Με εύκολο, διακριτικό, ευκολοµνηµόνευτο όνοµα και υιοθετώντας τις αποχρώσεις του γαλάζιου και του αστραφτερού λευκού, τα χρώµατα της ελληνικής σηµαίας και της ελληνικής θάλασσας, το “Fish From Greece αποτελεί σφραγίδα εµπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσµο. Η σήµανση των προϊόντων υποστηρίζεται από ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης της ΕΛΟΠΥ”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close