ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι συζητήθηκε στην επίσκεψη Γαβρόγλου στο Μεσολόγγι

Την Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών που θα λειτουργήσει στην Αιτωλοακαρνανία, επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου ξεκινώντας από το Μεσολόγγι.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο, καθώς και από συνεργάτες του. Στο Μεσολόγγι τον υποδέχθηκε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για κάποια διαδικαστικά θέματα, ενώ παρόντες ήταν πολλοί καθηγητές. Η επίσκεψη του υπουργού είχε ως στόχο να συζητηθούν τα θέματα οργάνωσης και στελέχωσης της Σχολής. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου η ίδρυση της Γεωπονικής αφενός αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο και αφετέρου δίνει την ευκαιρία αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Μεσολογγίου που βρίσκονταν σε εγκατάλειψη.

Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση της κας Κυριαζοπούλου, που μίλησε για κραυγές αντίδρασης που ξεκίνησαν το 2014 και υφίστανται ακόμα και σήμερα, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν το Πανεπιστήμιο να χάσει το στόχο του. Προφανώς ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η απόφαση της Πρυτάνεως και της Συγκλήτου να γίνει η έδρα της Σχολής στο Μεσολόγγι, ενώ, αν και η κα Κυριαζοπούλου δεν το είπε ευθέως, αντιδράσεις υπάρχουν και από την Πάτρα για το γεγονός ότι γίνεται μια Σχολή κάπου αλλού και όχι στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Και η ίδια διαβεβαίωσε ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα βρει έτοιμες τις εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους φοιτητές. Διαβεβαίωσε δε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμα σπουδών.

Εκείνο στο οποίο επέμεινε, απευθυνόμενη ουσιαστικά στους τοπικούς φορείς ήταν να αγκαλιάσουν την Σχολή και να την στηρίξουν. «Αν δεν μπορείτε να το δείτε αλλιώς, δείτε το σαν οικονομική δύναμη», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Πανεπιστήμιο δεν έχει κανένα στεγανό, «είμαστε με όσους είναι για το καλό του Πανεπιστημίου, οποίος πάει απέναντι στο Πανεπιστήμιο είναι και απέναντί μου», συμπλήρωσε. Στην συνάντηση ήταν παρόντα και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το ΤΕΙ που ευχαρίστησαν τον υπουργό για τον τρόπο που αντιμετώπισε το Μεσολόγγι.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

aixmi-news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button