ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Επίσκεψη από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στο Λαογραφικό Μουσείο Σκουτεράς

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Σκουτεράς πραγματοποιήσαν οι μαθητές των Γ’, Δ’ και Στ’ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο, να δουλέψουν με φυλλάδια, αλλά και να ζήσουν την εμπειρία στην πράξη.


Η ανακοίνωση:

«Οι μαθητές των Γ’, Δ’ και Στ’ τάξεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης είχαν μια υπέροχη εμπειρία στο Λαογραφικό Μουσείο Σκουτεράς, όπου ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν από κοντά την πορεία του ψωμιού, από το χωράφι μέχρι το τραπέζι μας.

Τα παιδιά συγκεκριμένα συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η γη σε μια άλλη διάσταση, δίπλα σε νεαρές ηλικίες – Καλλιέργεια σίτου – παραγωγή άρτου – από το χωράφι, στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας”, μέσα από το οποίο έμαθαν για την καλλιέργεια του σιταριού και τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού.

laografiko moyseio mathites (5)

Παρακολούθησαν βίντεο, δούλεψαν με φυλλάδια, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι έζησαν την εμπειρία στην πράξη! Έσπειραν σπόρους, έπλασαν το δικό τους ζυμάρι και το έψησαν, γεμίζοντας τον χώρο με τη μεθυστική μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού.

Η μεγαλύτερη χαρά ήρθε στο τέλος, όταν κάθε παιδί πήρε μαζί του το ψωμί που έφτιαξε με τα χέρια του – μια γευστική ανάμνηση αυτής της ξεχωριστής ημέρας καθώς και ένα αναμνηστικό δώρο!

Όμως η εμπειρία δεν σταμάτησε εκεί! Δύο μαθήτριες του σχολείου, η Παναγιώτα και η Γεωργία Μαργώνη κατασκεύασαν με τη βοήθεια της μητέρας τους ένα όμορφο σκιάχτρο, το οποίο με πολλή χαρά μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου. Έτσι τα παιδιά άφησαν το αποτύπωμά τους στον χώρο, δίνοντας μια ξεχωριστή πινελιά στην παραδοσιακή ατμόσφαιρα του μουσείου.

Η επίσκεψη αυτή βοήθησε τους μαθητές να κατανοήσουν την αξία της γεωργίας, της παράδοσης και της σωστής διατροφής, συνδέοντάς τους με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με έναν βιωματικό και ευχάριστο τρόπο. Μια μέρα γεμάτη γνώσεις, χαμόγελα και… φρεσκοψημένο ψωμί!

Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του σχολείου ευχαριστούν θερμά την κυρία Αντωνοπούλου Σπυριδούλα για την εξαιρετική φιλοξενία και την υπέροχη ξενάγηση! Συγχαρητήρια για τη σπουδαία δουλειά σας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!».

laografiko moyseio mathites (2)

laografiko moyseio mathites (3)

laografiko moyseio mathites (4)

laografiko moyseio mathites (6)

Χορηγούμενη

papathanasiou2025 Τοπική Διαφήμιση
print Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button