Ροή Ειδήσεων

Επισκέψεις μαθητών στον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Αιτωλ/νίας

koi-mathites-ilektrologoi (1)
Την Τρίτη 14/3 και την Τετάρτη 15/3 παρουσιάστηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκ/γων ν. Αιτωλ/νίας «Ο Θαλής» μαθητές και των δύο τμημάτων της Έ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου δημ. Σχολείου Αγίου Κων/νου αντίστοιχα, παρουσία των εκπαιδευτικών τους στα πλαίσια εκπαιδευτικής ενημερωτικής εκδρομής μιας και στο μάθημα της Φυσικής υπάρχει το κεφάλαιο του ηλεκτρισμού.

Την παρουσίαση με θέμα «το ηλεκτρικό ρεύμα και εμείς» που έφτιαξε και παρουσίασε ομάδα του συνδέσμου παρακολούθησαν και τις δύο ημέρες συνολικά 85 μαθητές. Η παρουσίαση είχε ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για το πόσο χρήσιμο είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στην ζωή τους αλλά να τους τονίσει και τι κινδύνους κρύβει. Επίσης αναφέρθηκαν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων και ζημιών που μπορεί να προκληθούν από κακή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρολόγοι έμειναν έκπληκτοι από τον προβληματισμό των μαθητών και τον καταιγισμό ερωτήσεων που τους απεύθυναν. Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε προβολή βίντεο από τον προτζέκτορα με τίτλο «Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας» και κατόπιν έγιναν κάποια μικρά πειράματα.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου ευχαριστεί θερμά στην ανακοίνωση του τους/τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και των 2 σχολείων για την ιδιαίτερη τιμή που τους έκαναν με την παρουσία τους και εύχεται το ίδιο παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ομάδα του συντονισμού της παρουσίασης μπορεί να αφιερώσει και άλλον πολύτιμο χρόνο για την «παιδεία».

koi-mathites-ilektrologoi (2)
koi-mathites-ilektrologoi (3)
koi-mathites-ilektrologoi (4)
koi-mathites-ilektrologoi (5)
koi-mathites-ilektrologoi (6)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close