ΕξελίξειςΠολιτική

Επισκέψεις και συναντήσεις Γ. Βαρεμένου και Μ. Τριανταφύλλου για ΔΕΗ και Υγεία

po-syriza-okanaΜετά την κήρυξη της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ως παράνομης και καταχρηστικής και την επιστράτευση των απεργών από την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, μαζί με τον συντονιστή  της Ο.Μ. Αγρινίου κ. Παύλο Ζέρη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος κ. Θανάση Γαλατά, επισκέφθηκαν το υδροηλεκτρικό φράγμα του Καστρακίου και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους της μονάδας.

Όπως αναμένονταν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την πολιτική της επιστράτευσης των εργαζομένων που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Δημοψήφισμα. Και οι δύο βουλευτές τόνισαν πως το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» αφορά όλη την κοινωνία και πως η κυβέρνηση Σαμαρά, σήμερα, είναι μειοψηφική και κρύβεται πίσω από το θερινό τμήμα της Βουλής. Υπογράμμισαν, δε, πως οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν με διαδικασίες «fast track» να περάσουν ένα νομοσχέδιο, που «δίνει στο πιάτο» των ιδιωτικών «μεγασυμφερόντων» τα φιλέτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, υπονομεύοντας έτσι την παραγωγική ανασυγκρότηση και το μέλλον της χώρας.

po-baremenos-triantafyllouΑπό τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι μίλησαν για τους τρόπους αντίστασης που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και για τη λάθος γνώμη που προσπαθούν να διαμορφώσουν, σε  ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

po-syriza-okana2Αμέσως μετά, το ίδιο πρωί, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συναντήσεις με τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ Αγρινίου, καθώς και με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Αιτωλοακαρνανίας (τμήμα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών). Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους δύο κλάδους, ιδιαιτέρα μετά την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών στο χώρο της Υγείας.

po-syriza-ygeia1Τόσο η κ. Τριανταφύλου όσο και ο κ. Βαρέμένος δήλωσαν πως θα υπάρξει άμεσα παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα κάλεσαν τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και όχι εφησυχασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button