ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Επίσημο: Νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας – Υπουργός Χρ. Στυλιανίδης

Στην καρέκλα του υπουργού και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα κάθονται από σήμερα ο Ελληνοκύπριος πολιτικός Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς, όπως ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Οικονόμου συνίσταται υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας ενώ ο νέος υπουργός θα πολιτογραφηθεί.

Με τη συμπλήρωση του τελευταίου κομματιού του παζλ των κυβερνητικών αλλαγών, ολοκληρώνεται και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που πήρε απρόσμενη τροπή μετά την υπαναχώρηση του Ευάγγελου Αποστολάκη από την ανάληψη του σχετικού χαρτοφυλακίου.

Ο Ελληνοκύπριος πολιτικός και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης είναι μια επιλογή που μόνον τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πολύπειρος Πτέραρχος ε.α. δέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο και θα έχει την ευθύνη για το κομμάτι των πτητικών μέσων Πυρόσβεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button