Δυτική Ελλάδα

Επίσημη αναγνώριση για τη Διεπαγγελματική Καπνού

epi-kapnosΑναγνωρίστηκε και επίσημα η Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού (Πα.Δ.Ο.Α.Κ.), που συστάθηκε το έτος 2013 ως Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το άρθρο 159 του Καν. (ΕΕ) αριθμ. 1308/2013. Αυτό ορίζει απόφαση που υπογράφει ο Βαγγέλης Αποστόλου και πήρε ΦΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η Πα.Δ.Ο.Α.Κ. συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία 17 Συνεταιριστικών Αγροτικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν καλλιεργητές καπνών, η δραστηριότητα των οποίων καλύπτει περίπου το 88% της συνολικής παραγωγής, 4 οικονομικών οργανώσεων (ανωνύμων εταιρειών) που ασκούν τη δραστηριότητα της πρώτης μεταποίησης και της εμπορίας ακατέργαστου καπνού καθώς και του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και εταιρειών εμπορίας καπνού, η δραστηριότητα των οποίων καλύπτει το 98,5 % της μεταποίησης ακατέργαστου καπνού.

Το καταστατικό της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης θεωρήθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και έλαβε τον αριθμ. μητρώου 50252 την 11η Μαρτίου 2013.

Βάσει της απόφασης ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

1. Η Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού (Πα.Δ.Ο.Α.Κ.), που συστάθηκε το έτος 2013 ως Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρίζεται υποχρεωτικά σύμφωνα με το άρθρο 159 του Καν. (ΕΕ) αριθμ. 1308/2013.

2. Η ως άνω Διεπαγγελματική Οργάνωση επιπροσθέτως πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στα άρθρα 157 και 158 του Καν. (ΕΕ) αριθμ. 1308/2013 για την αναγνώριση των διεπαγγελματικών οργανώσεων.

3. Η Πα.Δ.Ο.Α.Κ. συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία 17 Συνεταιριστικών Αγροτικών Οργανώσεων που εκπροσωπούν καλλιεργητές καπνών, η δραστηριότητα των οποίων καλύπτει περίπου το 88% της συνολικής παραγωγής, 4 οικονομικών οργανώσεων (ανωνύμων εταιρειών) που ασκούν τη δραστηριότητα της πρώτης μεταποίησης και της εμπορίας ακατέργαστου καπνού καθώς και του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και εταιρειών εμπορίας καπνού, η δραστηριότητα των οποίων καλύπτει το 98,5 % της μεταποίησης ακατέργαστου καπνού.

Το καταστατικό της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης θεωρήθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και έλαβε τον αριθμ. μητρώου 50252 την 11η Μαρτίου 2013.

Άρθρο 2

Η παρούσα απόφαση αρχίζει να ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση Αναγνώριση Διεπαγγελματικής οργάνωσης στον τομέα του καπνού.pdf

 

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button