Επισφαλές το μέλλον του Κέντρο Υγείας Μύτικα

Μαύρα σύννεφα πάνω από το Κ.Υ. Μύτικα. Σύμφωνα με πληροφορίες κρίνεται επισφαλές το μέλλον και η λειτουργικότητα των Κέντρων Υγείας με την αποσύνδεσή τους από τα νοσοκομεία. Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Μύτικα εδώ και καιρό το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα έχει σταματήσει στον σκελετό του και επ’ αυτού ουδεμία πληροφόρηση έχουμε.
Σε μία περιοχή σαν την Αλυζία, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται κατά πολύ και με τα γειτονικά νησιά Κάλαμο και Καστό, ένα κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα θα είναι καίριο πλήγμα στην περιοχή.
Το νέο κτίριο του Κ.Υ. Μύτικα σταματημένο στον σκελετό του. Γιατί;
Πρέπει τοπική κοινωνία, φορείς και τοπικές αρχές να δράσουμε να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζετε που λέει και το όμορφο τραγουδάκι. Να παλέψουμε μήπως κρατήσουμε το Κ.Υ. Μύτικα, αν και εμείς ρεαλιστικά θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει. Την προσεχή Πέμπτη θα έχουμε το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Υγείας και πρέπει η τοπική κοινωνία να εκφράσει την αντίθεση της. Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν θα κλείσει κανένα Κ.Υ. που εξυπηρετεί νησιωτική περιοχή. Αυτό πρέπει να είναι και το δικό μας επιχείρημα, το οποίο έχει και πραγματική βάση. Κάλαμος και Καστός καλύπτονται υγειονομικά από το Κ.Υ. Μύτικα. Πρέπει άμεσα το θέμα να έρθει σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση εναντίωσης στο κλείσιμο του Κ.Υ. Μύτικα. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να πάρουν δημόσια θέση. Επίσης το ίδιο και οι φορείς. Πρέπει να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας γιατί αλλιώς το Κ.Υ. Μύτικα σύντομα θα είναι παρελθόν. Τουλάχιστον να αγωνιστούμε και αν δεν μπορέσουμε να παραμείνει Κ.Υ., να μείνει σαν ένα καλό, πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό Περιφερειακό Ιατρείο με ένα ασθενοφόρο. Πρέπει κατά την γνώμη μας κάποιες ενέργειες να γίνουν σύντομα πριν μας έρθουν τα μαύρα μαντάτα και κατόπιν τρέχουμε. Ήδη πριν λίγες ημέρες μία νοσηλεύτρια έφυγε με απόσπαση. Στο ήδη αποψιλωμένο Κ.Υ. Μύτικα άλλο ένα χτύπημα. Γιατί; Είναι ώρα η τοπική κοινωνία να δράσει για το σημαντικότερο αγαθό. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ….
mytikaspress
Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress