Δυτική Ελλάδα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

epi-dimotiki-bibliothiki-agriniou1

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Δήμο Αγρινίου και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η Παπαστράτειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το FutureLibrary, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

Το σεμινάριο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Βετσόπουλο, Γεράσιμο Πομώνη και ΧρυσώΣπυρέλη και απευθύνεταικυρίως σε εν ενεργείακαθηγητές Β’θμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4Νοεμβρίουαπό τις 17:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 5Νοεμβρίουαπό τις 10:00 έως τις 14:00, στη Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 4Νοεμβρίου 2016,

17:0019:00

  • «Ωδή στον Έρωτα (Σοφοκλέους Αντιγόνη 781-800)»

Με τον Νικόλαο Α.Ε. Καλοσπύρο, Επισκέπτη Καθηγητή (Ιστορία και Ερμηνευτική της Κλασικής Φιλολογίας) στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

19:0021:00

– «Πρόδρομος Χ. Μάρκογλου, «Το σπίτι»: Το βίωμα της ιθαγένειας ή της εντοπιότητας στην ελληνική μεταπολεμική και μεταπολιτευτική ποίηση»

Με τον ΕυριπίδηΓαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σάββατο 5Νοεμβρίου 2016,

10:00– 12:00

  • «Το ελληνικό κράτος στον 19ο αιώνα (1830-1880): πολιτική, κοινωνία, ιδεολογία»

Με τον Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Θεωρίας και Ιστορίας της Ιστοριογραφίας, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

 

 

12:00– 14:00

  • «Τα δημόσια οικονομικά: παρουσίαση, κατανόηση και εξοικείωση με τις λειτουργίες των οικονομικών του κράτους»

Με την ΣαλίμπαΖιζή, Διδάκτορα της Οικονομικής Ιστορίας, Εμπειρογνώμονα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Απαιτείται προεγγραφή | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας να ενημερώσετετη βιβλιοθήκη το αργότερο έως την Τετάρτη 2Νοεμβρίου 2016.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου | Τέρμα Παπαστράτου Τ.Κ. 301 31, Αγρίνιο | Tηλ.: 2641022393, e-mail: vivliothiki@agrinio.gr&papastrateiosvivliothiki@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button