Δυτική Ελλάδα

Επιμορφωτικό σεμινάριο για Δικαστικούς, Εισαγγελικούς Λειτουργούς & Επιμελητές ανηλίκων στο Αγρίνιο

dikastiria-agrinio

Την Δευτέρα  14-5-2018,  στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόταση της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου Ευτυχίας Μανιάκη,  η οποία έτυχε θετικής αποδοχής, το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: “Τεχνικές – εργαλεία επικοινωνίας & ακρόασης ανηλίκων θυτών & θυμάτων κακοποίησης”.

Βασικό αντικείμενο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου το οποίο απευθυνόταν σε δικαστικούς, εισαγγελικούς λειτουργούς και στους επιμελητές ανηλίκων ήταν η παροχή πρακτικών οδηγιών για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους ως επαγγελματίες του χώρου της δικαιοσύνης.

Εισηγήτρια ήταν η Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αιτ/νίας-ΟΚΑΝΑ.

Ενδεικτικά συζητήθηκαν σε διαδραστικό κλίμα και αναλύθηκαν περιστατικά που εμπίπτουν τόσο στο αστικό όσο και στο ποινικό δίκαιο υπό το πρίσμα της ακρόασης του ανηλίκου.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Παρουσιάστηκαν οι εγγενείς διαταραχές που συνδέονται με την παραβατικότητα, όπως διαταραχές διαγωγής (διάσπαση στην πρώιμη ηλικία), διπολική διαταραχή τύπου 1 (εκρηκτική συμπεριφορά) και νοητική υστέρηση και με ποιο τρόπο τα παιδιά εκδηλώνουν αυτές τις διαταραχές, πως ένας δικαστικός λειτουργός μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας, να ‘ξεκλειδώσει’ και να ερμηνεύσει μια συμπεριφορά. «Ακούμε από αυτά που δεν μας λένε τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημητρίου.

Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν η Εφέτης και Δικαστής Ανηλίκων στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Πολυξένη Μάρκου, η Διευθύνουσα του Πρωτοδικείου Αγρινίου κ. Ιωάννα Ξυλιά, η Πρόεδρος Πρωτοδικών και Δικαστής Ανηλίκων Αγρινίου κ. Ελένη Καρανικόλα, ο Ανακριτής Αγρινίου κ. Χρήστος Μπούκας, η Δικαστής Ανηλίκων κ. Ελένη Κολοβού, ο Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Αγρινίου κ. Γεώργιος Γκότσης και οι Επιμελήτριες Ανηλίκων Αγρινίου, Ευτυχία Μανιάκη  και  Κυριακή Ζαρκανίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button