Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτ. Ελλάδα» με επιμόρφωση στελεχών τουρισμού

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, με έμφαση στον τουριστικό τομέα, που παρέχονται μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και η νέα προοπτική και η δημιουργία δομής για την επιχειρηματικότητα, απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δικτύου: «Συμμαχία για την  Επιχειρηματικότητα και  Ανάπτυξη  στη  Δυτική  Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή,  5  Οκτωβρίου  2018, στο πλαίσιο των στρατηγικών έργων INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Στην ανωτέρω συνεδρίαση και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη, παρουσιάστηκε από τον Ελευθέριο Αμανατίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή  Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντή Επιμόρφωσης & Διά Βίου Μάθησης, και το Νικόλαο Γιαννακόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος  Συμβουλίου Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.ΠΠ. το αντικείμενο της λειτουργίας του Κέντρου  Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών στην Επαγγελματική Κατάρτιση σε τομείς αιχμής, με έμφαση στον τουρισμό.


Στη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν τα προγράμματα/ δράσεις που δύνανται να υλοποιηθούν από το Κέντρο Επιμόρφωσης & Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πατρών, ώστε το προσωπικό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να καταρτιστεί σε νέες δεξιότητες, απαραίτητες στο σύγχρονο ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον. Όπως τονίστηκε από τον κ. Νικόλαο Γιαννακόπουλο, τα προγράμματα αυτά αφορούν και ανέργους, οι οποίοι χρειάζεται να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προκειμένου να (επαν)ενταχθούν στον επαγγελματικό βίο.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα παραπάνω σεμινάρια παρέχεται πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δικτύου, επεσήμανε: «Η σημαντική αύξηση των τουριστικών δεικτών που αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα, καθιστά επιτακτική την ανάγκη επιμόρφωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, ώστε αυτοί να παραμένουν στην περιοχή μας για εργασία και όχι να μεταναστεύουν σε άλλες τουριστικά πιο ανεπτυγμένες περιοχές. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε τη σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών μας, προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης».

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας και ο Προϊστάμενος Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής ΠΔΕ Σπυρίδων Παπασπύρου αναφέρθηκαν στη δημιουργία δομής για την επιχειρηματικότητα με ενδεικτικό τίτλο «Ολιστική δικτύωση Μικρομεσαίων μέσω θερμοκοιτίδων με έμφαση στις  Δημιουργικές Βιομηχανίες». Πρόκειται για μία νέα δομή που εντάσσεται  στο  πλαίσιο των στρατηγικών έργων INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να αξιοποιήσει υφιστάμενο κτίριο ιδιοκτησίας της, στην περιοχή Κοτρώνι (παλαιά Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, μετατρέποντάς το σε χώρο φιλοξενίας θερμοκοιτίδων και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στο πεδίο των δημιουργικών βιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκπονηθεί Master Plan, που θα περιλαμβάνει ιδέες και προτάσεις για την ανακαίνιση των υφιστάμενων κτιρίων στο Κοτρώνι, όπως επίσης για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου, με δυνατότητα πραγματοποίησης υπαίθριων εκδηλώσεων, ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος και στο ευρύ κοινό.

Στην κατεύθυνση αυτή θα διαμορφωθούν και χώροι σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να δημιουργηθούν και εκεί αντίστοιχες θερμοκοιτίδες και εστίες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς, η Ειρήνη Μαρίνου προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΠ&ΔΕ Νικόλαος Κοσιώνης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Π.Δ.Ε. Λαυρέντης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Θανάσης Κούστας, ο Σπυρίδων Συρμακέσης εκ μέρους του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και οι Θεώνη Δερβένη από το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μαρία – Αναστασία Στεργίου από το Τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας,  ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», και από την Art Progresse οι Χρηστός Αλεξίου και Μαρία Παπαδιαμαντοπούλου.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button