Αυτοδιοίκηση

Επιμένουν στην αλλαγή ονομασίας του δήμου Αμφιλοχίας

epi-amfiloxiaΜε ανοιχτή της επιστολή της, προς τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, η Συντονιστική  Επιτροπή  Πρωτοβουλίας  για  την  αλλαγή  της  ονομασίας  του  δήμου  Αμφιλοχίας  σε  δήμο  Βάλτου, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι αν και έχει ζητήσει συνάντηση ώστε να συζητηθεί το θέμα, ο κ. Κοιμήσης δεν έχει απαντήσει

Αναλυτικά η επιστολή:
«Κύριε Δήμαρχε,
Ως συντονιστική επιτροπή στις 8/6/2012, σας υποβάλαμε επιστολή όπου και αναφερθήκαμε στο αίτημα των συμπατριωτών μας Βαλτινών που αφορούσε τη μετονομασία του νεοσύστατου Δήμου.
Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας έτσι καλοπροαίρετα, ως πρώτη ενέργεια με την επιστολή αυτή, διότι βασιστήκαμε στην προεκλογική σας δέσμευση, ότι θα αντιμετωπίζατε το θέμα αυτό στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία διαπιστώσαμε από τις αντιδράσεις των δημοτών και κατοίκων του Δήμου πόσο δίκιο ήταν το αίτημά μας, αφού εκτός από τους δημότες και κατοίκους των πρώην δήμων Ινάχου & Μενιδίου, είχαμε και την θετική εκτίμηση του συνόλου σχεδόν των συνδημοτών μας που ενημερώθηκαν για τις ενέργειές μας, και ανήκαν πριν τον «Καλλικράτη» στο Δήμο Αμφιλοχίας.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να έχουμε μια επαφή μαζί σας για να συζητήσουμε από κοντά το σοβαρό αυτό θέμα, με επιστολή – αίτημά μας στις 20-8-2012 και με αριθμό πρωτ. 21734 / 20-8-2012, ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας.
Προφανώς για να απαξιώσετε την συντονιστική επιτροπή και το σκοπό της, μας αγνοήσατε, διότι μέχρι και σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν πήραμε καμιά απάντηση.
Εμείς ως συντονιστική επιτροπή, βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα – για τα οποία και θα ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας Βαλτινούς – και όλοι μαζί έχουμε ιστορικό χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου που μας επιβλήθηκε από κάποιους …… αντιδημοκρατικά, χωρίς τη συναίνεσή μας, ονομασία η οποία επισκιάζει την ιστορική ονομασία του τόπου μας «Βάλτος». Επιπλέον υποτιμά και θίγει το πατριωτικό συναίσθημα των Βαλτινών, ενώ συνιστά βαριά προσβολή για την ιστορία μας, τους προγόνους μας και τους Βαλτινούς αγωνιστές του ’21 που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και της πατρίδας μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button