ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Επιμένουν οι κάτοικοι για τις εργασίες στην Ηρακλείτου -“είναι γνωστές οι παρεμβάσεις” λένε οι αρμόδιοι

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τον καταγγελλόμενο «διαχωρισμό έργων» στην πάροδο της οδού Ηρακλείτου.

Οι εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή στο πλαίσιο της αναβάθμισης στην νοτιοανατολική είσοδο της πόλης, αποτελούν παρέμβαση του προγράμματος της ΒΑΑ.

To agriniopress.gr επικοινώνησε με τον μηχανικό του δήμου Αγρινίου, Άρη Παπαβασιλείου αναφορικά με τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή, αλλά και τις αιτιάσεις που καταγράφονται σε πάροδο του δρόμου.

Ο κ. Παπαβασιλείου τόνισε ότι στην συγκεκριμένη πάροδο θα γίνουν εργασίες αλλά όχι αυτές που ανέφεραν οι πολίτες. Ειδικότερα, ο δρόμος πρόκειται να καθαριστεί ώστε να γίνει η απαραίτητη τσιμεντόστρωση.  Ακόμη, στο τέλος του δρόμου θα γίνει μία παρέμβαση στο φρεάτιο για την αποφυγή συσσώρευσης σκουπιδιών και πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαβασιλείου σημείωσε πως εξ αρχής, σε επικοινωνία με πολίτες για τα έργα που αφορούν το κομμάτι της πόλης που αναβαθμίζεται, είχε ξεκαθαρίσει για τις αλλαγές που προβλέπονται να υλοποιηθούν σύμφωνα με την μελέτη του έργου.

Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έτσι οι εργασίες είναι προγραμματισμένες “στο χιλιοστό”.

Οι κάτοικοι όμως, παρ’ όλα αυτά επιμένουν και διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο συγκεκριμένος δρόμος, ενώ όπως μετέφεραν εκ νέου στο agriniopress.gr, υποστηρίζουν πως είχαν ενημερωθεί ότι η πάροδος της οδού Ηρακλείτου επρόκειτο να διαμορφωθεί αναλόγως με ότι έγινε και στην απέναντι πλευρά (πεζοδρόμηση κτλ.).

Σε νέα επικοινωνία τους τόνισαν πως οι εργασίες δεν προχώρησαν «γιατί κάποιοι δεν ήθελαν τις παρεμβάσεις».

Οι εργασίες στην περιοχή ξεκίνησαν στο τέλος Ιουνίου και για τον λόγο αυτό έκλεισαν οι οδοί Ηρακλείτου, από την Αερογέφυρα έως την οδό Παυσανία και Αρχιμήδη από την οδό Κλεισθένους έως την οδό Αναπαύσεως. Η διακοπή της κυκλοφορίας στις συγκεκριμένες οδούς θα ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, οι κάτοικοι της συγκεκριμένης παρόδου, που αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας, σε μια περιοχή που θα αλλάξει λόγω της ανάπλασης, ζητούν να τους γίνουν γνωστά τα σχέδια του έργου και να έχουν συνάντηση με ρους αρμοδίους, ώστε να εξηγηθεί επαρκώς το πρόβλημα και να αναζητηθεί λύση.

Μια λύση για το θέμα αυτό που έχει προκύψει και για να κλείσουν όλα τα στόματα , είναι να δημοσιευθούν οι εργασίες που περιελάμβανε το σχέδιο… Αν είναι δυνατόν να το ζητήσετε και εσείς από τους αρμόδιους οπότε θα λυθούν όλες οι απορίες και από τους μεν και από δε…“, σχολιάζει σχετικά κάτοικος της περιοχής.

Χρήστος Θεοδωρόπουλος – theochris94@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button