Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιμένει το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα βοοειδή στον δρόμο Αστακός-Πάλαιρος

Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο επαρχιακό δίκτυο Λεσίνι – Πλατυγιάλι – Αστακός – Μύτικας – Πάλαιρος, με τα μεγάλα ανεπιτήρητα ζώα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο μέρα, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι κυκλοφορούν και το βράδυ.

Το νομικό πλαίσιο που ισχύει, ορίζει ως υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες κτηνοτρόφους και επιβάλλει πρόστιμο 50 € ανά ανεπιτήρητο ζώο, αλλά δίνει και αρμοδιότητα στους κατά τόπους Δήμους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Δασαρχείου Αμφιλοχίας είναι στα όρια ευθύνης του να παρέμβει και να επιβάλλει την νομιμότητα, γιατί υπάρχουν πολλές καταγγελίες και ιδιαίτερα για τον δρόμο Μύτικας – Πάλαιρος.

Επειδή όλα αυτά τα ζώα είναι ταυτοποιημένα (με σκουλαρίκια), για να μπορούν οι ιδιοκτήτες του να επιδοτούνται, θα πρέπει να κληθούν αυτοί οι ιδιοκτήτες και να ειδοποιηθούν για την υποχρέωση τους για επιτήρηση και στάβλισμα το βράδυ.

“Πιθανόν θα μπορούσε να υπάρξει και σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, με κάποια πιθανόν ομόφωνη απόφαση, γιατί το θέμα ταλανίζει την περιοχή πάρα πολλά χρόνια, δεν υπάρχει λύση του, έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα κυρίως βραδινές ώρες και αποτελεί ένα μόνιμο θανάσιμο κίνδυνο για κάθε οδηγό που τυχαίνει να διασχίζει το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο για οποιοδήποτε λόγο”, επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button