Ροή Ειδήσεων

Επιμελητήριο: Το ενδιαφέρον τώρα στους Συμβούλους-ανατροπές και εκπλήξεις

ekloges-epimelitiriou-2017 (5)Ξεκίνησε εκ νέου η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων Συμβούλων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό γιατί στην Εκλογική Επιτροπή υπήρχε εμφανής κούραση και αποφασίστηκε διακοπή μιας ημέρας, με την σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των συνδυασμών.

Μετά τη νίκη-θρίλερ του συνδυασμού του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, κατανέμονται 16 έδρες στην “Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση” και 15 στην “Επιμελητηριακή Ανανέωση” του Γ. Σωτηρόπουλου. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ήδη σοβαρές ανατροπές και εκπλήξεις, με τον νικητή συνδυασμό όπως φαίνεται να έχει μεγάλο αριθμό Συμβούλων από τα παραρτήματα και όχι από το Αγρίνιο. Αυτό εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων του συνδυασμού στην κεντρικό εκλογικό κέντρο και των υψηλών επιδόσεων περιφερειακά. Αντίθετα η καλή επίδοση του κ. Σωτηρόπουλου στην έδρα του Επισκεπτηρίου, του δίνει τη δυνατότητα να εκλέγει πολλούς Συμβούλους από την περιοχή του Αγρινίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσιχριτζή τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Σωκράτης Κωστίκογλου από το Εμπορικό Τμήμα κινδυνεύει να μην εκλεγεί, ενώ πληροφορίες αναφερουν πως η πρώτη τριάδα της νικήτριας παράταξης, που σίγουρα εκλέγεται στο Δ.Σ. αποτελείται από τους κ. Νικολογιάννη, Στεργίου και Ράπτη.
Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που πιστεύουν πως ο κ. Τσιχριτζής, ίσως και για να κρατήσει κάποιες “ισορροπίες” και να αποφύγει ενδοπαραταξιακές κόντρες, θέλησε να μην έχει ιδιαίτερα “ενισχυμένο” το ψηφοδέλτιο του Αγρινίου, θεωρώντας ενδεχομένως πως θα επικρατούσε άνετα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Στο Εμπορικό Τμήμα για τον κ. Τσιχριτζή εκλέγονται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δυο Σύμβουλοι από την Αμφιλοχία και σίγουρα ο κ. Φωλιάς, ένας από την Ναύπακτο και ένας από το Μεσολόγγι, ο κ. Σπυρόπουλος πιθανότατα και ίσως ένας από Αγρίνιο.

Από την παράταξη Σωτηρόπουλου υψηλή επίδοση στο Εμπορικό Τμήμα έχουν οι κ. Χολέβας , Τηλιγάδας, Τσερπέλης, Σαρακανίδας,  Γρ. Βασιλόπουλος και ο κ.  Καραμπέτσας, στην Μεταποίηση ο κ. Καρβελάς και στις υπηρεσίες η κ. Μακρυγιάννη, ο κ. Τσούμας και η κ. Κώνστα.

Η Εκλογική Επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου και θα προχωρήσει σε νέες καταμετρήσεις και πολύ πιθανό να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις νωρίς το απόγευμα για την τελική σύνθεση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Δεν αποκλείονται όμως και ανατροπές, μιας και ισχύει πλέον αναλογικότερος νόμος, που ψηφίστηκε από την σημερινή κυβέρνηση, που ίσως προκαλέσει και “καραμπόλες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button