ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιλέγουμε τα σωστά φίλτρα νερού

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες οικογένειες αποφασίζουν να προμηθευτούν φίλτρα νερού για οικιακή χρήση εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα μεγαλύτερο ποσοστό ασφάλειας στο νερό που πίνουν και χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή.

Φυσικά, όμως, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα κατάλληλα φίλτρα νερού και όχι να αποφασίσουμε στην τύχη.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συστημάτων στα οικιακά φίλτρα νερού:

  • Τα συστήματα άνω πάγκου τα οποία εγκαθίστανται πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας σας και φιλτράρουν το νερό μόνο από τη βρύση.
  • Τα συστήματα κάτω πάγκου τα οποία τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας σας και φιλτράρουν το νερό στην βρύση σας χωρίς να χρειάζεται να έχετε άλλα εξαρτήματα πάνω στον πάγκο.
  • Συστήματα αντίστροφης όσμωσης τα οποία τοποθετούνται συνήθως κάτω από το πάγκο της κουζίνας ή και στην κεντρική παροχή του σπιτιού μας. Πρόκειται για ένα σύστημα που ξεκινάει από 5 στάδια φιλτραρίσματος και φτάνει έως 9 και συνοδεύεται συνήθως από δοχείο αποθήκευσης νερού.

Μάθετε από πού προέρχεται το νερό σας

Όταν αποφασίζετε να φιλτράρεται το νερό στο σπίτι σας, η πηγή του νερού από το οποίο προέρχεται είναι παρά πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάσει την τελική σας απόφαση. Υπάρχουν δύο βασικές θέσεις που μπορεί να προέρχονται από το νερό:

  • Δημόσια ύδρευση – Το δημόσιο πόσιμο νερό επεξεργάζεται με φθόριο και μέσω άλλων μεθόδων για την απομάκρυνση των μολυσματικών ουσιών και τη γενική ασφάλεια του νερού. Ωστόσο, η ποσότητα του νερού ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας. Ανάλογα λοιπόν με την τοποθεσία σας χρειάζεστε και το κατάλληλο φίλτρο.
  • Ιδιωτικό πηγάδι – Σε αυτή την περίπτωση πάντα προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν μια ανάλυση νερού σε κάποιο κοντινό σημείο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα να επιλέξουν τα κατάλληλα φίλτρα νερού. Τα κοινά προβλήματα με το νερό από γεώτρηση περιλαμβάνουν τη μόλυνση από οργανικά βακτήρια όπως τα E.coli και coliform. Ένα άλλο κοινό πρόβλημα στο νερό από πηγάδι είναι τα αυξημένα επίπεδα νιτρικών που οφείλονται στα φυτοφάρμακα που διοχετεύονται στο πηγάδι από το κοντινό έδαφος.

Μάθετε τι υπάρχει στο νερό σας

  • Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μια σωστή αγορά σε φίλτρα νερού είναι να κάνετε μια ανάλυση νερού για να προσδιορίσετε ακριβώς ποιες προσμείξεις υπάρχουν στο νερό της βρύσης σας. Αυτό σε περιοχές όπως είναι η Αττική δεν είναι αναγκαίο.
  • Υπάρχουν κάποια τεστ πολύ οικονομικά που μπορείτε να διεξάγετε εσείς ανάλυση απο το σπίτι σας και να διαπιστώσετε αν έχετε σκληρό νερό ή εάν υπάρχουν βαρέα μέταλλα στις σωληνώσεις σας ή στην παροχή του νερού σας. Σε κάποιες πιο δύσκολες περιπτώσεις συνίσταται η ανάλυση νερού σε εργαστήριο για πιο ακριβή αποτελέσματα.

Φυσικά, αν δεν έχετε έστω κάποιες τυπικές γνώσεις σε φίλτρα νερού, καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ή απευθείας την αντιπροσωπεία της μάρκας φίλτρων νερού που προτιμάτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button