ΕξελίξειςΠολιτική

Επικοινωνίες Βαρεμένου για τη διακοπή της σύνδεσης μεταξύ παλιού και νέου Βάρνακα στο Ξηρόμερο

epi-barnakas-kandilaΕπικοινωνία με τον δήμαρχο Ξηρομέρου Ε. Γαλούνη και την προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ο. Βικάτου είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, για το πρόβλημα της κατολίσθησης στον Bάρνακα Αλυζίας που έχει διακόψει την επικοινωνία με το παλιό χωριό.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων μηνών προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου, καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες και την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης, δίπλα στο αρχαίο φράγμα Αλυζίας, του δρόμου που συνδέει τον νέο με τον παλιό Βάρνακα.


Πρόκειται για τον δρόμο που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στο παλιό χωριό. Η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί από τις αρχές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να μεταφέρουν ζωοτροφές προς τις εγκαταστάσεις τους και τα προϊόντα τους, γάλα και κρέας, από αυτές.

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο κονδύλιο για την επισκευή του δρόμου, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν υπάρξει θετική γνωμοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε και με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία τον ενημέρωσε ότι το θέμα θα εξετασθεί από το περιφερειακό αρχαιολογικό συμβούλιο τον επόμενο μήνα, καθώς είχε ήδη συνεδριάσει όταν  έλαβε το σχετικό αίτημα της δημοτικής αρχής. Η ίδια η κ. Βικάτου θα εισηγηθεί θετικά για τις εργασίες αποκατάστασης του δρόμου, εφόσον αυτές δεν επηρεάσουν την ακεραιότητα του αρχαίου φράγματος.

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button