ΕξελίξειςΠολιτική

Επικοινωνία Βαρεμένου για το τεχνητό νεφρό στο νοσοκομείο Αγρίνιου

koi-aimokatharsiΤο πρόβλημα της μονάδας τεχνητού νεφρού, που υπολειτουργεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού, έθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η μονάδα, που εξυπηρετεί 100 αιμοκαθαρώμενους και συνολικά περί τους 200 ασθενείς, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες μετά την συνταξιοδότηση του διευθυντή της, τον Δεκέμβριο 2013, και την λήξη της σύμβασης του επικουρικού ιατρού που απασχολείτο σ’ αυτήν, έφτασε δε σε οριακό σημείο όταν ο μόνος επιμελητής με οργανική θέση αναγκάστηκε να αδειοδοτηθεί λόγω ασθενείας.

Ο διοικητής κ. Βλάχος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ενεργεί προκειμένου να εξασφαλίσει την προσωρινή απόσπαση δύο ιατρών από το Νοσοκομείο του Ρίου, που θα εργάζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου ανά 15 ημέρες ο καθένας, και την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού με σύμβαση. Ο Γιώργος Βαρεμένος θα επικοινωνήσει και με τον υπουργό Υγείας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή,  για να ζητήσει την πρόσληψη του ιατρικού προσωπικού που είναι αναγκαίο για την ομαλή λειτουργία της μονάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button