Γεγονότα

Επικίνδυνες "πλάκες" στο ΕΚΑΒ Αγρινίου

Αρρωστημένο χιούμορ επιδεικνύουν κάποιοι συμπολίτες μας κάνοντας δεκάδες  φάρσες στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο. Φάρσες όμως που μπορούν να αποβούν μοιραίες…

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Γ” το φαινόμενο αυτών των πλακατζήδων έχει ξεπεράσει κάθε όριο αφού καθημερινά τα τηλεφωνά – φάρσες για δήθεν περιστατικά είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες! . Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι από τους ανώνυμους φαρσέρ, μόλις κάνουν την κλήση, αφήνουν το τηλέφωνο ανοικτό με αποτέλεσμα το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να μπλοκάρει για δέκα λεπτά περίπου, κάθε φορά που συμβαίνει αυτό.

Έχουν τύχει περιπτώσεις  όπου πολίτες που ήθελαν να επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ για μεταφορά τραυματία ή ασθενούς, δεν τα κατάφεραν , επειδή το τηλεφωνικό κέντρο φαίνονταν να είναι κατειλημμένο.

“Το πρόβλημα με τις φάρσες είναι σοβαρό αφού οι κλήσεις αυτές είναι καθημερινά πάρα πολλές. Οι φαρσέρ πρέπει να αντιληφθούν ότι με αυτές τις πλάκες μπορεί να υπάρξει κίνδυνος στην αντιμετώπιση και γρήγορη διακομιδή ενός σοβαρού περιστατικού. Από την μεριά μας προσπαθούμε να ελέγχουμε τις κλήσεις που μας γίνονται αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό με αποτέλεσμα να φεύγουν και ασθενοφόρα σε ανύπαρκτα περιστατικά, ακόμη και σε σχετικά μακρινές περιοχές από το Αγρίνιο” επισημαίνουν στο “Γ” εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.


Το θέμα επειδή όπως φαίνεται έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, μάλλον χρήζει και αστυνομικής έρευνας, αφού θεωρείται πως δεν είναι δύσκολο, μέσα από μια εισαγγελική παραγγελία να εντοπιστούν κάποιοι φαρσέρ και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του νόμου που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σαφής και αυστηρός, ώστε να παραδειγματιστούν και άλλοι και να επιτευχθεί ο περιορισμός του.

Εφημερίδα “Γεγονός”

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button