ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίδομα στέγασης, μειώσεις ΕΝΦΙΑ – εισφορών 250.000 δικαιούχων – “Ξεκλειδώνουν” 900 εκατ. ευρώ

Κατατίθεται σήμερα (21/11) στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ο οποίος εκτός από τη μη περικοπή των συντάξεων, θα προβλέπει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, «ανοίγοντας» έτσι τη συζήτηση για τα επερχόμενα μέτρα.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του 2019 θα προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% ΑΕΠ, έναντι στόχου 3,5%, καθώς και ρυθμό ανάπτυξης 2,5% απο 2% φέτος.


Για το 2018 εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, όπως προκύπτει από την ιδιαίτερα θετική πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών απο την αρχή του έτους.

Ο νέος προϋπολογισμός θα προβλέπει την μη περικοπή των συντάξεων, καθώς και το πακέτο των θετικών αντιμέτρων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός. Μεταξύ των παρεμβάσεων, οι οποίες θα δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι τα εξής μέτρα:

Το επίδομα ενοικίου – στέγασης με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Δείτε αναλυτικούς οδηγούς του workenter:

Mειώσεις ασφαλιστικών εισφορών

Αφορά τουλάχιστον 250.000 ελεύθερους επαγγελματές, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Μειώσεις κατά 1/3 και εφαρμογή της ελάχιστης εισοδηματικής βάσης για την επικουρική ασφάλιση και την εφάπαξ παροχή.

Δείτε αναλυτικούς οδηγούς του workenter:

Μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αναμένεται να μειωθεί κατά 10% μεσοσταθμικά και κατά 30% για τους μικροιδιοκτήτες.

Δείτε αναλυτικό οδηγό του workenter:

Σημειώνεται ότι το πακέτο θετικών μέτρων δεν θα είναι ύψους 750 εκατομμυρίων, όπως είχε προϋπολογιστεί αρχικά, αλλά θα ξεπεράσουν τα 900 εκατομμύρια, καθώς έχει εξασφαλιστεί ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος για το 2019 και μετά.

workenter.gr

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button