ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους για τις αναστολές Νοεμβρίου

Ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πίστωση στους λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και σε κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

Ήδη τα ποσά ξεκίνησαν να μπαίνουν στους λογαριασμούς της πρώτης τράπεζας και ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Σήμερα θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ 445.365 εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο είτε από πληττόμενες επιχειρήσεις είτε από κλειστές με κρατική εντολή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 251,668 εκατ. ευρώ και αφορά 445.365 δικαιούχους. Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων.

Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου ανέρχεται σε 439,975 εκατ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως με τις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλώθηκαν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Ενδεικτικά :

– Το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 746,5 ευρώ για 28 ημέρες θα λάβουν οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή από 3 Νοεμβρίου.

– Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή από τις 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της Επικράτειας θα λάβουν 640 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

-Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 586,5 ευρώ για 22 ημέρες αναστολής.

– Ολόκληρη την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ την παίρνουν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό, εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ήταν σε αναστολή τον Οκτώβριο, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας ήδη από τον Οκτώβριο και ειδικότερα στην Κοζάνη από 16/10 και στην Καστοριά από 23/10 καθώς και οι εργαζόμενοι Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), που έχουν τοποθετηθεί σε έμμεσο εργοδότη ο οποίος εμπίπτει σε πληττόμενο ΚΑΔ για τον Οκτώβριο.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button