Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εντυπωσιακή επίδειξη διάσωσης τραυματία σε πυλώνα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (φωτο)

Επιχειρησιακά χρήσιμη και οπτικά εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη διάσωσης που διοργανώθηκε από την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες σε πυλώνα της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα σενάρια επικεντρώθηκαν στη διάσωση τραυματία από διάφορα σημεία καθ’ύψος των πυλώνων, επιχειρώντας προσομοιώσεις (π.χ. ακινητοποίηση τραυματία, τοποθέτηση σε ειδικό φορείο, ανάρτηση φορείου με ιμάντες πρόσδεσης και κάθετη μεταφορά μέχρι το κατάστρωμα για παραλαβή από ΕΚΑΒ κλπ).


Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους εκπροσώπους της Π.Υ (Υποστράτηγο κ. Τζουβάρα, Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο κ. Ε. Γεωργακόπουλο, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πύραρχο κ. Ν. Ρουμελιώτη, Διοικητή Π.Υ. Ν.Ε. Αχαΐας, Επιπυραγό κ. Γ. Κολοκοτσά, Διοικητή 6ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγό κ. Κ. Μπέκο, Διοικητή Π.Υ. Ναυπάκτου) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στην επίδειξη διάσωσης τραυματία από πυλώνα, που διοργανώθηκε με την συμμετοχή εξειδικευμένης εταιρείας εναεριτών, η οποία είναι διαπιστευμένη για να εκπαιδεύει και να πιστοποιεί εναερίτες-διασώστες, μεταξύ των οποίων και εναερίτες της ΕΜΑΚ.

Σημειωτέον ότι στην επίδειξη συμμετείχαν και πιστοποιημένοι εναερίτες της 8ης ΕΜΑΚ.

Μετά το πέρας των ασκήσεων, ο κ. Σταθόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ευχαρίστησε τον Υποστράτηγο κ. Τζουβάρα, καθώς και όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της Π.Υ. για την αποδοχή της πρόσκλησης τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπογράμμισε τη λεπτομερή προετοιμασία που επιβάλλεται πριν από κάθε εργασία συντήρησης, όχι μόνο σε τεχνικά θέματα, αλλά επίσης σχετικά με την υγεία και ασφάλεια, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος. Επισήμανε επίσης ότι γίνεται αναλυτική εκτίμηση κινδύνου και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας (τόσο ατομικά όσο και συλλογικά) για την μείωση του κινδύνου. Η συγκεκριμένη προετοιμασία αφορά και την περίπτωση διάσωσης από οποιαδήποτε περιοχή της Γέφυρας.

Στόχος των δοκιμών, μέρος των οποίων ήταν και η επίδειξη, είναι η εκπόνηση ενός αναλυτικού σχεδίου διάσωσης από oποιαδήποτε περιοχή εργασίας, το οποίο θα συζητηθεί με τους αρμόδιους της Π.Υ. καθώς και η αγορά του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού ο οποίος θα είναι στη διάθεση της ΕΜΑΚ, εάν και όταν απαιτηθεί.

Ο κ. Τζουβάρας ανέφερε ότι είναι χαρά του να βλέπει αυτήν την συνεργασία και την προσπάθεια προς τον κοινό στόχο για ασφάλεια, συνεχάρη τη ΓΕΦΥΡΑ για την πρωτοβουλία και τόνισε ότι θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά για την περαιτέρω εκπαίδευση και πιστοποίηση εναεριτών της 6ης ΕΜΑΚ σε θέματα διάσωσης από ειδικούς χώρους, όπως οι πυλώνες της Γέφυρας.

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού θα διεξαχθεί άσκηση της Π.Υ, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button