Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Επιχορήγηση στους ιδιοκτήτες για στείρωση ζώων προτείνει στον δήμο η Φιλοζωική Αγρινίου

Προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αγρινίου κατέθεσε με επιστολή στον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου. Μεταξύ των προτάσεων βρίσκεται η επιχορήγηση ιδιοκτητών για την στείρωση των ζώων τους αλλά και η υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση τους στο πρόβλημα των αδέσποτων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Επιθυμώντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου μας και επειδή πιστεύουμε ότι οι ιδιοκτήτες ζώου αποτελούν το κλειδί της λύσης του προβλήματος, προτείνουμε τα εξής:

Ένα μέρος των κονδυλίων που διατίθενται στον Δήμο για στειρώσεις αδέσποτων,να δίνεται στο εξής ως επιχορήγηση στους κτηνιάτρους που διενεργούν στειρώσεις σε ζώα πελατών τους, ώστε να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος για τον πελάτη. Η οικονομική αυτή διευκόλυνση θα μειώσει την τιμή της στείρωσης – η οποία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε – και θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να στειρωθούν περισσότερα δεσποζόμενα ζώα.

Παράλληλα κρίνουμε αναγκαία την υλοποίηση καμπάνιας με στόχο την ενημέρωση των ιδιοκτητών ζώου σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους καθώς και την ευαισθητοποίηση τους στο πρόβλημα των αδέσποτων.
Σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα ώστε να ανακοπεί η ανησυχητική αύξηση γεννήσεων ζώων καιη εγκατάλειψή τους.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου

*Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button