ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Δύο τα εμβολιαστικά κέντρα στο Αγρίνιο

Σε ετοιμότητα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού κατά της Covid-19 καθώς και η οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Ο δωρεάν εμβολιασμός, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις, για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες, για όσους βρίσκονται σε κλειστές δομές / δομές φροντίδας και όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους.

Στο Αγρίνιο δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα φτάσουν τα πρώτα εμβόλια, παρ’ όλα αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Αγρίνιο προβλέπεται σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να υπάρχουν δύο εμβολιαστικά κέντρα. Το Κέντρο Υγείας Αγρινίου και η 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου. Tο προσωπικό από την 1η και 2η ΤΟΜΥ αναμένεται να στελεχώσει τα δύο κέντρα ενώ θα συνεχίσουν τα τεστ σε κλειστές δομές. Εξάλλου, νοσηλευτές των ΚΟΜΥ, να προχωρήσουν και σε εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κλειστές δομές.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Αγρινίου, οι υγειονομικοί και το προσωπικό θα εμβολιαστούν στους χώρους του νοσοκομείου και δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και αυτό ως εμβολιαστικό κέντρο.

Έτσι, από την προσεχή Δευτέρα 28/12 τα εμβολιαστικά κέντρα του Αγρινίου θα είναι «stand by», αναμένοντας τις πρώτες δόσεις των εμβολίων.

Δείτε εδώ ολόκληρο το εθνικό σχέδιο επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button