ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

«Έπεσαν» υπογραφές για τον εκσυγχρονισμό του Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας

Με στόχο η Βαράσοβα να καταστεί ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στις ειδικές μορφές τουρισμού

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας υπέγραψε τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός Αναρριχητικού Πεδίου» της πράξης «Συντήρηση και Προβολή Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας» προϋπολογισμού μελέτης 256.680,00 ευρώ (με ΦΠΑ).  Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD Leader» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνική Δαπάνη.


Σημειώνεται ότι, το έργο θα υλοποιηθεί από συνεργείο αναρριχητών με σημαντική εμπειρία στη διάνοιξη και συντήρηση αναρριχητικών διαδρομών και πεδίων. Στόχος είναι η βελτίωση της τουριστικής ικανότητας της περιοχής με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού και η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πρωτογενούς παραγωγής.

Ποια είναι τα βήματα συντήρησης της αναρριχητικής διαδρομής:

  1. Τοποθέτηση νέων αγκυρίων στην πλησιέστερη δυνατή ορθή θέση από τα παλαιά.
  2. Αφαίρεση όλων των παλαιών αγκυρίων με κοπή και βύθισμά τους βαθύτερα από την επιφάνεια του βράχου.
  3. Ολική αφαίρεση τυχόν παλαιότερης σήμανσης (ονόματος) και τοποθέτηση νέας στη βάση της διαδρομής
  4. Αποτύπωση της συντηρημένης διαδρομής με αναλυτικό αναρριχητικό σκίτσο και περιγραφή ώστε να συμπεριληφθεί στο νέο αναρριχητικό οδηγό της Βαράσοβας.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος κ.Γκίζας σημείωσε: «Με το συγκεκριμένο έργο ξεκινά η αντικατάσταση των υπαρχόντων αγκυρίων-ασφαλειών με τα ενδεδειγμένα κατάλληλα αγκύρια και η ενημέρωση των αναρριχητών ώστε η Βαράσοβα να μπει και πάλι στο χάρτη των δημοφιλών πεδίων της ελληνικής και παγκόσμιας αναρριχητικής κοινότητας. Με περισσότερες από 200 υφιστάμενες αναρριχητικές διαδρομές το Αναρριχητικό Πεδίο Βαράσοβας επιδίωξή μας είναι να καταστεί κορυφαίος προορισμός».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button