West Side StoriesΡοή Ειδήσεων

H επένδυση στο Σκορπιό αλλάζει το status στο Ιόνιο – Τι λένε οι τοπικοί παράγοντες

Το πράσινο φως για την επένδυση της τάξεως των 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό δόθηκε.

Η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας να εγκρίνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Χωρικού Σχεδίου (ΕΣΧΑΣΕ), με το οποίο οριοθετούνται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης της εν λόγω επένδυσης, έρχεται να επιβραβεύσει ουσιαστικά την εμπεριστατωμένη και προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια , δουλειά ετών που προηγήθηκε τόσο από τους ανθρώπους της οικογένειας Ριμπολόβλεφ όσο και από την εταιρεία Μυκήναι Α.Ε που είναι και ο φορέας υλοποίησης της τεράστιας αυτής επένδυσης που θα αλλάξει το τουριστικό γίγνεσθαι όχι μόνο στο Ιόνιο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η είδηση για την έναρξη των εργασιών αυτής της επένδυσης μόνο θετικές αντιδράσεις δημιούργησε στην περιοχή και κυρίως στους ανθρώπους που ο καθένας ξεχωριστά από τη θέση που βρισκόταν είχε τη δική του συμβολή σε αυτή τη διαδικασία.

O στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού,Sergey Chernitsyn, μιλώντας στην τηλεόραση του star αναφέρει: “Ο ιδιοκτήτης είναι πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να υλοποιήσουμε αυτό το ευφυές, τεχνικό και έξυπνο έργο το οποίο θα ωφελήσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και όλη την χώρα. “ (Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ)

Αντιπεριφερειάρχης , Θοδωρής Χαλικιάς

Ενημερώθηκα και εγώ σχετικά με την διαδικασία που έχει προχωρήσει και για την έγκριση της από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

Μένει τώρα η υλοποίηση της και αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει γιατί, από ότι έχω μάθει το θέλουν στη συντριπτική πλειοψηφία οι κάτοικοι του νησιού καθώς και ο Δήμος Λευκάδας αλλά και ο Δήμος Μεγανησίου που έχει πάρει κάποια χρήματα ως προς την δόμηση. Αυτή είναι μια άλλη εποχή για τον Σκορπιό, από την εποχή του Ωνάση.

Η επένδυση αφορά στη κατασκευή υπερπολυτελών εγκαταστάσεων με πάνω από 60 κλίνες, σπα, ελικοδρόμια κτλ. που για να φτιαχτούν αυτά θα δουλέψουν άνθρωποι. Πάνω από 120 άτομα θα απασχοληθούν και μέσα στα επόμενα δύο τρία χρόνια, γιατί θα πάρουν και κάποιον χρόνο για να φτιαχτούν, θα δουλέψουν πολλοί περισσότεροι. Επίσης ο ιδιοκτήτης , έχοντας την ιδιοκτησία του Σκορπιού για 100 χρόνια φυσικά και έχει τη δυνατότητα να χτίσει στην περιουσία του, που θα χτίσει με έναν πιο ήπιο τρόπο, όχι ογκώδες αλλά μικρά κτίρια που θα μπορούν να ενταχθούν στο περιβάλλον πιο αρμονικά. Είναι καλό πιστεύω. Μακάρι να προχωρήσει για να δοθεί δουλειά και στον κόσμο. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται στον τόπο, φτάνει να σέβονται το περιβάλλον και τις εργασιακές συνθήκες. Μακάρι να προχωρήσει γιατί όπως και με τον Ωνάση, θα έρθουν να μείνουν άνθρωποι που θα βλέπουν τα χαρίσματα του νησιού και μπορεί να αγοράσουν γη και οι ίδιοι ή να προτείνουν το νησί σε γνωστούς τους αντίστοιχου επιπέδου. Είναι μια καλή κίνηση. Ο Σκορπιός επί Ωνάση βοήθησε πολύ ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή και ανάπλασε ουσιαστικά το Νυδρί. Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα.

Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής

Είμαστε θετικοί απέναντι σε τέτοιου είδους επενδύσεις. Άλλωστε ο Δήμος συνέβαλλε σε αυτό εγκρίνοντας τις άδειες δομήσεις και τις οικοδομικές άδειες. Το γεγονός ότι εγκρίθηκε και περπατάει η επένδυση είναι ένα θετικό βήμα για τον τόπο και πολύ θετικά την αντιμετωπίζει και ο Δήμος.

Δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δάγλας

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή η επένδυση που εγκρίθηκε για τον Σκορπιό. Αυτό δίνει ιδιαίτερη χαρά στο Δήμο Μεγανησίου διότι ο Σκορπιός ανήκει διοικητικά στο Δήμο μας και σίγουρα τα οφέλη θα είναι πολλαπλά σε όλα τα επίπεδα τόσο για το Μεγανήσι όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Θοδωρής Βερύκιος, π. αντιπεριφερειάρχης

Στην Ελλάδα της κρίσης και στο νησί κάθε επένδυση που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα σεβαστεί το περιβάλλον πρέπει να είναι επιθυμητή.
Εγώ είχα μια ένσταση σχετικά με το κατά πόσο όλα αυτά θα είναι συμβατά με το νησί και τον Σκορπιό. Όπως έχετε παρατηρήσει εδώ στη Λευκάδα για χάρη της οποιαδήποτε δόμησης , το περιβάλλον καταστρέφεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως η επιφάνεια η δασική είναι οριοθετημένη και δομείται προσεγμένα.

Εξάλλου η κάλυψη σε τετραγωνικά που θα δομηθεί στο Σκορπιό, είναι μικρότερη από ότι δικαιούται. Τώρα υπάρχει και το θέμα του prestige και της αναβίωσης του μύθου του Σκορπιού. Επίσης από ότι γνωρίζω θα δοθεί δουλειά σε ντόπια συνεργεία κάτι που είναι θετικό και τοπικιστικά. Μόνο κάποιος κακοπροαίρετος βλέπει καχύποπτα τέτοιες επενδύσεις, και ούτε νομίζω πως ο ιδιοκτήτης είναι ανόητος ώστε να καταστρέψει το περιβάλλον. Μακάρι να γίνει όπως λένε, να είναι παρόντες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αν και δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόθεση κερδοσκοπίας σε βάρος του τοπίου. Ευτυχώς που γίνεται και έτσι. Μακροπρόθεσμα θα ωφεληθεί και η τοπική κοινωνία και ο τουρισμός που έχει πάρει την κατιούσα. Αυτό θα είναι μια ποιοτική έκρηξη που θα συμπαρασύρει μια κατάσταση θετικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που χρειάζεται η Λευκάδα.

lefkadapress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button