Αυτοδιοίκηση

Επανεξετάζεται το θέμα των υπηρεσιών ΕΦΚΑ Ναυπάκτου

epi-nafpaktos2Την Τετάρτη 10 Μαΐου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Ανδρέας Ευσταθίου, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης και ο κ. Ιωάννης Μπουλές εκ μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπακτίας, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μένιος Χάρος και ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών  Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Θέμης Δαβανέλλος πραγματοποίησαν στην Αθήνα προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιο  Μπακαλέξη με μοναδικό θέμα το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το οποίο οι Υπηρεσίες της Ναυπάκτου υποβαθμίζονται από Διεύθυνση σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης υπαγόμενο στην Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου.

Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν και οι Βουλευτές Αιτ/νίας κύριοι Γεώργιος Βαρεμένος, Κων/νος Καραγκούνης και Δημήτριος Κωνσταντόπουλος τονίστηκε ότι η μεταφορά του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου θα ήταν καταστροφική για την πόλη μας ενώ επισημάνθηκαν τα εξής:

  1. Το ΕΦΚΑ Ναυπάκτου εξυπηρετεί τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν θα είναι εύκολο λόγω απόστασης αλλά και κόστους να μετακινούνται στο Μεσολόγγι για να εξυπηρετηθούν.
  2. Το ανάγλυφο του Δήμου μας, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος σε έκταση καθιστά υποχρεωτική την ύπαρξη του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο, ως Διεύθυνση και όχι ως Τοπική Διεύθυνση Μεσολογγίου.
  3. Ο Δήμος μας πολύ συχνά υπεισέρχεται σε κατάσταση ανάγκης καθιστώντας υποχρεωτική την παραμονή του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο

Η συζήτηση, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Διοικητής δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα για την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος «η παραμονή του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη μας. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αποδόμηση της πόλης μας από Δημόσιες Υπηρεσίες. Ήδη η μεταφορά της Δ.Ο.Υ στο Μεσολόγγι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δημότες μας. Η μεταφορά του ΕΦΚΑ Ναυπάκτου δεν είναι υπό διαπραγμάτευση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button