ΕξελίξειςΠολιτική

Επανέρχεται ο Κ. Καραγκούνης για τη συνένωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και των Τμημάτων ΤΕΙ στην Αιτωλ/νία

epi-panepistimioΝέα ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, καταθέτοντας πάλι την πρόταση του για  ίδρυση Ανεξάρτητου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος από τη συνένωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου με τα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.

Η ερώτηση:

“Κε Υπουργέ

Επανέρχομαι στο θέμα της αναδιάρθρωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης που σχεδιάζεται από το Υπουργείο για αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.  Σας είχα επισημάνει την αναγκαιότητα να ιδρυθεί επιτέλους ανεξάρτητο και αυτόνομο ακαδημαϊκό ίδρυμα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.  Είναι πλέον απαίτηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φοιτητών στον Νομό να μάθουν τα σχέδια του Υπουργείου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ας μας απαντήσετε τελικά με ειλικρίνεια:

  • Προτίθεστε να αναβαθμίσετε τα Πανεπιστημιακά τμήματα στο Αγρίνιο και να ενισχύσετε τα τμήματα Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου ή θα συνεχίσουν να βρίσκονται «υπό διωγμό» με στόχο τη σταδιακή μεταφορά τους στην Πάτρα και αλλού;
  • Προτίθεστε να εκπληρώσετε το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δυνατού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος ως αποτέλεσμα των συνενώσεων που ήδη συζητά το Υπουργείο;
  • Προτίθεστε να δημιουργήσετε ένα αυτόνομο Ίδρυμα, που να αποτελείται από τα Πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου και από τα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, αποτελώντας για την περιοχή στολίδι αλλά και μοχλό ανάπτυξης;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button