ΕξελίξειςΠολιτική

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το πάρκο

koi-parko-sigkentrosi11

Ενημέρωση από την αρμοδία Εισαγγελική αρχή είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, που με ανακοίνωση του τάσσεται υπέρ της πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας, θέτει εκ νέου θέμα ενημέρωσης, αλλά –και αυτό είναι αξιοσημείωτο- δεν ζητά διακοπή των εργασιών, όπως έκανε σε προηγούμενη ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Την  Τρίτη 10-9-2013, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ επεσκέφθη στο γραφείο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών  και ζήτησε πληροφόρηση για την νομιμότητα των εργασιών ανάπλασης που πάρκου της πόλης, προκειμένου με τη σειρά της να ενημερώσει τους Δημότες και τους κατοίκους τους Αγρινίου, έτσι ώστε να εκλείψει κάθε ασάφεια και σύγχυση σχετικά με το θέμα που έχει αναστατώσει εδώ και αρκετό καιρό την τοπική κοινωνία.

Ο κος Εισαγγελεύς πρόθυμα εξήγησε ότι:

-Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή του ως προς την αναστολή ή την συνέχιση των εργασιών στο πάρκο της πόλης, δηλαδή ότι δεν έδωσε ο ίδιος ούτε θετική ούτε αρνητική εντολή. Υπενθύμισε   ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα έργα ανάπλασης του πάρκου, που έχουν αρχίσει.

-Υπήρξε έγγραφο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  όπου αναφέρεται  ότι η απαλλαγή από περιβαλλοντική αδειοδότηση  του έργου «ανάπλαση Παπαστρατείου Πάρκου Δήμου Αγρινίου», στηρίζεται σε ελλιπέστατα στοιχεία που της προσκόμισε ο δήμος Αγρινίου.

πήρξε την προηγούμενη Παρασκευή 6-9-2013 προφορική εντολή του Αντιεισαγγελέως Εφετών για προσωρινή αναστολή των εργασιών ανάπλασης,  για την οποία δεν υπήρξε διευκρίνηση ως προς πέρας της, πότε δηλαδή λήγει η αναστολή εργασιών.

-Υπήρξε προτροπή του προς  τους νομικούς συμβούλους του Δήμου Αγρινίου, να περιμένουν δύο-τρεις μέρες έως ότου διευκρινιστούν οι όποιες ασάφειες, όμως εκείνοι δεν τη δέχτηκαν  θεωρώντας ότι τυπικά  η Δημοτική αρχή είναι καλυμμένη  ως προς την ανάπλαση και δήλωσαν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Συνεπώς η Δημοτική αρχή Αγρινίου παίρνει το ρίσκο για τα όποια προβλήματα, ενδεχομένως υπάρξουν στο μέλλον και τις όποιες σχετικές έννομες συνέπειές της, και με δική της ευθύνη συνεχίζει τις εργασίες ανάπλασης στο πάρκο της πόλης.

Η Δημοτική Οργάνωση μελών Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι όποιες παρεμβάσεις αφορούν στην πόλη μας και την τοπική κοινωνία, οφείλουν να πραγματοποιούνται με πλήρη διαφάνεια και έλεγχο της ουσίας και της νομιμότητας συνεχώς. Η  επαρκής και έγκαιρη ενημέρωση των Δημοτών είναι βασική προϋπόθεση δημοκρατικής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας και χρηστής διαχείρισης των κοινών υποθέσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει τη μια ή την άλλη θέση για την ανάπλαση του πάρκου, φαίνεται πως η ενημέρωση των Δημοτών υπολείπεται σημαντικά της πλήρους  πληροφόρησης και της πραγματικής εικόνας.

Η Δημοτική Οργάνωση μελών Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει  την πλήρη  νομιμότητα και τη διαφάνεια και οπωσδήποτε σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία εκείνη την απολύτως αναγκαία  και πάντως ήπιας μορφής παρέμβαση στο πάρκο της πόλης,  που το θεραπεύει, το αποκαθιστά και το βελτιώνει και ταυτόχρονα συνάδει με την εμβληματικότητα και το χαρακτήρα του, την ιστορικότητα, την περιβαλλοντική του αξία, την ανάγκη αναψυχής των πολιτών, τον πολιτισμό και την αισθητική.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button