ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Πως σχολιάζει το ΕΠΑΜ την επίσκεψη Κουρουμπλή-Κουβέλη

Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο εκδήλωση με την παρουσία των κ. Φώτη Κουβέλη και κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην οποία αναφέρθηκαν στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς και για τη “μεγάλη επιτυχία” της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Την εκδήλωση σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΕΠΑΜ Αγρινίου:

“Προφανώς αυτοί οι δύο φερόμενοι ως Υπουργοί δεν διάβασαν το 4ο Μνημόνιο που ψηφίστηκε μια μέρα πριν τη Συμφωνία με τα Σκόπια. Γι’ αυτό άλλωστε έβαλαν και τη συμφωνία με τα Σκόπια μπροστά για να μην μάθει ο Έλληνας τι τον περιμένει. Θεωρούν λοιπόν επιτυχία ότι την Χρονική Περίοδο 2019-2022 με βάσει τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να αυξήσουμε το ΑΕΠ κατά 34 δις και αυτοί να μας πάρουν με τα πλεονάσματα 42 δις.

Αυτό θα γίνει βέβαια με μείωση εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Αν καταφέρουμε και πιάσουμε όλους τους στόχους της συμφωνίας, τότε οι Συντάξεις θα μειωθούν το διάστημα 2019-2022 κατά 38% και η μέση σύνταξη θα πάει από τα 800 Ευρώ κάτω από τα 500 Ευρώ, αλλά και ο μέσος μισθός από 1500 Ευρώ κατά τον ΟΟΣΑ (είναι παραμύθι το ύψος του μέσου μισθού) θα πέσει στα 1200 Ευρώ. Αν δεν πιάσουμε τους στόχους της Συμφωνίας τότε οι μειώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη μείωση του αφορολόγητου τότε η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη σε όλες τις περιπτώσεις.

Εδώ βέβαια τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πήγε το παράρτημα με τα μέτρα του EUROGROUP στη Γερμανική Βουλή για να κυρωθεί και να ισχύει ως νόμος. Ο δικός μας Υπουργός Οικονομικών, το έφερε στη Βουλή για κύρωση για να ισχύει ως νόμος; ΟΧΙ βέβαια μιας και το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι για να εξαγοράζονται συνειδήσεις από το ΚΑΤΟΧΙΚΟ Καθεστώς.
Και τα τέσσερα μνημόνια ψηφίστηκαν ως Σχέδια Συμβάσεων και όχι ως Κύριες Συμβάσεις όπως Απαιτεί το Σύνταγμα, άρα δεν έχουν καμία ισχύ ως νόμοι, επομένως και οι νόμοι που προέρχονται από μνημονιακές υποχρεώσεις είναι όλοι ΑΚΥΡΟΙ. Όλα αυτά βέβαια είναι σε πλήρη γνώση όλων των Πολικών Κομμάτων εντός της Βουλής, αλλά κανένα δεν το σηκώνει το θέμα αυτό.

Όσο για τη Συμφωνία με τα Σκόπια αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το όνομα της Μακεδονίας, αλλά η Εθνική Ολοκλήρωση που επήλθε με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 με τη λήξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Αυτή τη Βασική Συνθήκη ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους καταλύει αυτή η Συμφωνία κατ’ εντολή των φίλων και συμμάχων μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button