Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μία ακόμα αποστολή του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου στο εξωτερικό

Ανακοίνωση της ομάδας Erasmus του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “english for horpitality”:

Το ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ έχοντας το ρόλο του σχολείου-εταίρου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ENGLISH FOR HOSPITALITY” 2017-1-RO01-KA201-037159 KA2 – Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices KA201 – Strategic Partnerships for school education

#Erasmusplus #Epalnafpaktou #En4hosts #Englishforhospitality #blendedmobility

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση των σχολείων της Ιταλίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας & της Ελλάδας στο Turističko-ugostiteljska škola στο Split της Κροατίας. Η συνάντηση ήταν διάρκειας μιας εβδομάδας και οι εργασίες για την κινητικότητα πραγματοποιήθηκαν από τις 04-02-19 έως και τις 08-02-19. Στην εκδήλωση υποδοχής των εταίρων παρουσιάστηκε από τους Κροάτες μαθητές η χώρα υποδοχής, η πόλη του Σπλίτ και το προφίλ του σχολείου καθώς και οι στόχοι και το πρόγραμμα της κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από τις έξι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (τουρισμού και γαστρονομίας ) και ασχολήθηκαν με τα αντίστοιχα πεδία. Στα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια της μεθόδου CLIL και των Webquest οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε 3 σημεία αναφοράς της χώρας ( το παλάτι του Διοκλητιανού, το εντυπωσιακό Dubrovnik και τις διάσημες λίμνες Plitvice στο βόρειο μέρος της χώρας) καθώς και σε 16 προϊόντα που συνδέονται άμεσα με τη βιομηχανία του Τουρισμού. Ως προς τη Γαστρονομία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τη Δαλματική κουζίνα παρασκευάζοντας σαλάτες και τοπικά πιάτα στα εργαστήρια του σχολείου φιλοξενίας ακολουθώντας τις οδηγίες των καθηγητών του σχολείου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις, καθώς και εκδρομές στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, με στόχο οι επισκέπτες να γνωρίσουν τον Κροάτικο πολιτισμό, τις τοπικές παραδόσεις και τον τρόπο ζωής. Συνοπτικά αναφέρουμε την ξενάγηση στην παλιά πόλη που είναι εντός των Τειχών, της σύντομη επίσκεψη στο Trogir, μια πόλη που ανήκει στα μνημεία UNESCO της χώρας, την περιήγηση στην Stella Croatica, μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει εξελιχτεί σε μικρή βιομηχανία παραγωγής βιολογικών προϊόντων με μεγάλες αξιώσεις για το μέγεθός της. Επίσης αξέχαστη θα μείνει δικαιωματικά σε όλους η επίσκεψη στο φημισμένο Dubrovnik όπου καθηγητές και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο στολίδι ,αυτό, των Αδριατικών ακτών.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητικότητας, οι μαθητές μας απόλαυσαν την γνωριμία και την παρέα με τους υπόλοιπους μαθητές των άλλων χωρών-εταίρων, απέκτησαν φιλίες και αντάλλαξαν πληροφορίες για τη ζωή, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Με την ελπίδα πως οι σχέσεις αυτές θα ενισχυθούν και θα αντέξουν στο χρόνο και την απόσταση αποχαιρετίστηκαν στην τελετή απονομής των πιστοποιητικών που κλείνει παραδοσιακά κάθε κινητικότητα. Οι μαθητές μας εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο, την πόλη και τη χώρα τους και διακρίθηκαν για τη συμμετοχικότητά τους σε όλους τους τομείς της συνάντησης.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Μαϊου 2019 στην Ρουμανία στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, στην πόλη Suceava.

nafpaktianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button