ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Οι θριαμβευτές του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στο Διαγωνισμό Ρομποτικής βραβεύτηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών – ομάδων που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022.

• Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Open ΕΠΑΛ» με την ομάδα robotics2EPAL, η οποία κατέλαβε την 1η θέση.


Η βράβευση έγινε από τον κ. Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας , τον κ. . Παπαδάκη Σπυρίδωνα Οργανωτικό Συντονιστή ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Πληροφορικής (ΠΕ86) και τον κ. Άρη Λούβρη εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R. Hellas.

Επισημάνθηκε ότι η δημιουργία ρομποτικών συστημάτων και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς έχει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες ,όπως η ανάπτυξη βασικών αρχών των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών, δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργατικότητας στην επίλυση προβλημάτων, προγραμματισμού και αποτελούν πρότυπα για όλους τους μαθητές των σχολείων.

Επίσης τονίστηκε ότι η σημερινή νίκη των μαθητών στον διαγωνισμό είναι αποτέλεσμα δουλειάς αρκετών ετών και επίπονης προσπάθειας. Αυτό όμως που προέχει είναι η συμμετοχή ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από διάκριση , ιδιαίτερα σε μια εποχή δύσκολη για την εκπαίδευση λόγω πανδημίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση όλων των μαθητών των ομάδων που διακρίθηκαν .Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την Υποδιευθύντρια κα Γεωργίου Ειρήνη η οποία είναι μέλος της Ρομποτικής Ομάδας , τον κ Παπαθανασίου Λεωνίδα υπεύθυνο του τομέα Πληροφορικής και συντονιστή της ομάδας Ρομποτικής ,τους καθηγητές Μαρκή Γιώργο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο και τους μαθητές :

Ανδριόπουλος Ανδρόνικος ΓΕΦΑΡ. Η/Υ
Νικολόπουλος Φίλιππος ΓΕΦΑΡ. Η/Υ
Κουκορέτσης Ευθύμιος ΓΔΙΚΤΥΩΝ
Γκορόγιας Κωνσταντίνος
Μανδρούκας Θεοφάνης Β2ΠΛΗΡ
Παπαθανάσης Άγγελος Β2ΠΛΗΡ
Καρκάνη Μαρία Β1ΠΛΗΡ
Ευθυμίου Ανδρέας Β1ΠΛΗΡ
Σωτηρόπουλος Περικλής Α5
Τσιάμης Ανδρέας Α5

Την βράβευση μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button