ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

«EPAL Apps» από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου και το Εργαστηριακό Κέντρου Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 σε αίθουσα του κτηρίου της πρώην Λαχαναγοράς η πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας «EPAL Apps».

Η πλατφόρμα στηρίζεται σε ανοικτό λογισμικό και προσφέρει την δυνατότητα συνεργατισμού στο τοπικό δίκτυο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η ευκολία της συγκέντρωσης των δεδομένων μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού σε ένα σημείο, το οποίο μπορεί να είναι προσβάσιμο (ανάλογα με τις ανάγκες) τόσο τοπικά όσο και από το διαδίκτυο.


Άλλα πλεονεκτήματα είναι η ευκολία υλοποίησης αντιγράφων ασφαλείας, ο συγχρονισμός με εξωτερική υπηρεσία νέφους (Google Drive, Microsoft OneDrive) και η εύκολη πρόσβαση  από φορητές συσκευές και κινητά. Τόσο η υλοποίηση της πλατφόρμας, όσο και η παρουσίασή της έγινε από τον Γιώργο Τσόλκα με την αρωγή των εκπαιδευτικών του τομέα Πληροφορικής.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων  του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου.

esperino epal (1)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Ένα Σχόλιο

 1. Μια ωραία εκδήλωση – ενημέρωση – παρουσίαση για την δουλειά του μαθητή της Γ’ τάξης του Εσπερινού Επαλ Αγρινίου, ειδικότητας Πληροφορικής κου Τσόλκα που μας έκανε περήφανους.
  Συγχαρητήρια στον κο Τσόλκα για την κατάκτηση των τεχνικών γνώσεων που απαιτούνται για την δημιουργία της πλατφόρμας και στους καθηγητές του για την καθοδήγηση που του παρείχαν.
  Η εκδήλωση, δείχνει τον δρόμο για τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν επαγγελματικά κάποιο τεχνικό κλάδο, να μην φοβηθούν να ακολουθήσουν το ονειρό τους σε ένα από τα ΕΠΑΛ της πόλης.
  Αν δε χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, υπάρχει και ο θεσμός της μαθητείας ενώ αν το επιθυνούν υπάρχει και η διέξοδος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.
  Με τιμή,
  Κομπορόζος Γεώργιος
  Διευθυντής ΕΚ Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button