ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Επαγγελματικός προσανατολισμός… στο «παραπέντε»; Κι όμως, χρειάζεται!

Γράφει η Γεωργία Κουτέρη*

«Ποτέ δεν είναι αργά να επαναπροσδιοριστούμε, να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας, να ξεκινήσουμε εκ νέουτην προσπάθεια για το στόχο μας. Η ευτυχία είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια…»


Πάλι απ’ την αρχή, αλλά… γιατί;

Κάθε χρονιά, η μέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σηματοδοτεί ανάμεικτα συναισθήματα στους τελειόφοιτους μαθητές. Οι προσδοκίες υψηλές, η κόπωση εμφανής, τα αποτελέσματα όχι πάντα αυτά που περιμέναμε.

Τα μόρια, κάποιες φορές, μας δείχνουν μια άβολη αλήθεια που, προς στιγμήν, μπορεί να μας «ρίξει» ψυχολογικά.

Το πείσμα, η απογοήτευση, ο θυμός, το άγχος, η αίσθηση αδιεξόδου που μας δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αναμενόμενα, ωστόσο δεν πρέπει να τα αφήσουμε ναπάρουν αυτά αποφάσεις αντί για εμάς. Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που μπορεί να κάνουν οι τελειόφοιτοι μαθητές είναι είτε να ξαναμπούν στη διαδικασία των πανελληνίων, είτε να τα παρατήσουν εντελώς, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους τρία πολύ βασικά ζητήματα:

  • Αν η σχολή στην οποία επιδιώκουν να μπουν συνάδει με τα πνευματικά και συναισθηματικά τους χαρίσματα.
  • Αν θα γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι μέσα από αυτό που θα επιλέξουν να σπουδάσουν.
  • Ποια είναι ακριβώς τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια που ήδη διαθέτουν ως προσωπικότητες, ώστε να φτάσουν ευκολότερα στο στόχο τους.

Τα οφέλη του επαγγελματικού προσανατολισμού

Τα σύγχρονα και εγκεκριμένα ψυχομετρικά εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμούπου παρέχουμε ως Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας μπορούν να δώσουν μια σαφή εικόνα για την προσωπικότητα, τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητες που φέρει κάθε μαθητής, αυξάνοντας το επίπεδο αυτοεκτίμησής του και μειώνοντας αισθητά το αίσθημα απογοήτευσηςή άγχους που μπορεί να βιώνει, λόγω των μη αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Η εξατομικευμένη μας προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους τελειόφοιτους μαθητές να στοχεύσουν με μεγαλύτερη άνεση την επόμενη χρονιά και να αξιοποιήσουν κατάλληλα μία ευρεία γκάμα εναλλακτικών επιλογών που ενδεχομένως να μην είχαν σκεφτεί νωρίτερα.

Το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού της Άριστον ComputerAcademyLtd δεν αρκείται σε γενικές κατευθυντήριες γραμμές, αλλά προτείνει συγκεκριμένες ειδικότητες και σχολές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, σε πλήρη αντιστοιχία με τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά

Σε ένα ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλονπρος το χρήστη, το τεστ γίνεται μέσω Η/Υκαι διατίθεται μέσω των πιστοποιημένων Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού,ώστε ναδιασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των αποτελεσμάτων χωρίς την παρουσία τρίτων.

Μέσα σε 60 λεπτά το πολύ,κάθε μαθητής και μαθήτρια μπορεί να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα όλων των νέων κατευθύνσεων που ανοίγονται μπροστά του. Και αυτό που -λανθασμένα- έμοιαζε με «αποτυχία ζωής» μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για μια ευτυχισμένη αλλαγή πορείας.

«Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι για το προσωπικό όνειρο του καθενόςμας».

Εδώ,στην ΠΡΟΟΔΟ, είναι πεποίθησή μας ότι, ακόμα και «την τελευταία στιγμή», το ταξίδι της προσωπικής μας ολοκλήρωσης συνεχίζεται. Και είναι χαρά μας να συμβάλουμε καθημερινά, ώστε όλο και περισσότεροι άνθρωποι της νέας γενιάς να ανακαλύπτουν το δικό τους μονοπάτι με αυτοπεποίθηση, σιγουριά και αίσθημα ικανοποίησης από το αντικείμενο σπουδών τους.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας μαςή μιλήστε απευθείας μαζί μας, για μία συνεδρία στα γραφεία μας:

Πάτρα: Καραϊσκάκη 213, τηλ.: 2610 620 292, 6934 444 640

Αγρίνιο: Δημοτσελίου 35, τηλ.: 6934 444 640

Εναλλακτικά, βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook.

*Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button