ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Έως 9 Νοεμβρίου κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου

Μετά το κρούσμα σε εκπαιδευτικό

Κλειστό θα παραμείνει για τις επόμενες 14 μέρες το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου (ΕΕΓΥΕΛ) που εδρεύει στην Νεάπολη, μετά το θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό, που γνωστοποιήθηκε χθες.

Η εκπαιδευτικός που νόσησε , είχε κάνει τεστ την περασμένη Πέμπτη και ενημέρωσε σχετικά την Διεύθυνση του σχολείου το Σάββατο, οπότε και ξεκίνησαν ενέργειες για την διαχείριση της κατάστασης.

Χθες Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εισηγήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, κάτι που η Διεύθυνση έκανε δεκτό, με βάση και όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα.

Τα ειδικά σχολεία φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες ατόμων , διέπονται έτσι από ειδικό καθεστώς και σε περίπτωση κρούσματος, προβλέπεται το κλείσιμο ολόκληρης της σχολικής μονάδας, όπως δηλαδή συμβαίνει και με το ΕΕΓΥΕΛ του Αγρινίου.

Σχετικά έχουν ενημερωθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητών καθώς και όσοι εμπλέκονται με την μεταφορά των μαθητών κλπ.

Έχει συσταθεί να γίνουν τεστ στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, καθώς και σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν, αν και οι εκπαιδευτικοί έκαναν τεστ την περασμένη Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Τότε, είχαν βγει όλοι αρνητικοί, όμως, παραδόξως, δυο μέρες μετά, μια εκπαιδευτικός εμφάνισε συμπτώματα και με το τεστ που έκανε την Πέμπτη, βγήκε θετική.

Πληροφορίες του agriniopress, αναφέρουν πως μετά το κρούσμα, αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών, έχει ήδη προχωρήσει σε διεξαγωγή τεστ, που μέχρι στιγμής, έχουν βγει αρνητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button