Δυτική Ελλάδα

Εορταστικές εκδηλώσεις για τους ήρωες της μάχης του Αετού

pol-maxi-aetouH τοπική κοινότητα Αετού της Βόνιτσας προσκαλεί σε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των πεσώντων της μάχης του Αετού.

Δείτε την πρόσκληση:

«Πλην εις Αετόν, Πασά! Σεις μετά τρεις ημέρας Το βάρος της Ελληνικής αισθάνθητε μαχαίρας. Με τα οστά σας ύψωσε πυραμιδίνους στίβας Ο του Κομπότη νικητής Θεόδωρος ο Γρίβας».

Η τοπική κοινότητα Αετού Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σας προσκαλεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 και ώρα 19:00 στο μνημείο Πεσόντων (διασταύρωση Αετού-Κατούνας-Αγίου Νικολάου) θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση προς τιμή των ηρωικώς πεσόντων στη Νικηφόρα μάχη Αετού που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 1822. Τα πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα αποδώσει ο Νικόλαος Ράπος, θα ακολουθήσει χαιρετισμός Δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας Νικόλαου Σολδάτου, χαιρετισμός Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αετού Γιώργου Ζαφείρη, Κατάθεση στεφάνων , Εθνικός Ύμνος Στη συνέχεια με την ακολουθία αλόγων, του ιππικού ομίλου Κατούνας Βόνιτσας και Αστακού θα επιστρέψουμε στο γήπεδο του Αετού όπου θα ακολουθήσει χορός με τα παραδοσιακά συγκροτήματα Αετού, Αστακού-Μεσολογγίου, Πλαγιάς. Τέλος θα διασκεδάσουμε με δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα, στο κλαρίνο Πάνος Κοτρότσος, τραγούδι Σοφία Βόττα, Δημήτρης Αποστόλου και Χρήστος Νίκου. ΦΑΓΗΤΟ-ΧΟΡΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close