Δυτική Ελλάδα

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αμφιλοχίας

koi-parelasi-amfil17 (640 x 360)

“Η κορυφαία εθνική μας εορτή είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και εφέτος, με την μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα με Δοξολογίες, ομιλίες, παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμφιλοχίας, με την οποία  γνωστοποιεί το εορταστικό πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου:
• Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου, Δημοτικών, Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.
• Φωταγώγηση των κεντρικών οδών και πλατειών του Δήμου (Δημοτικής Κοινότητας και Τοπικών Κοινοτήτων), Δημοτικών, Δημοσίων Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. κλπ. κατά τις βραδινές ώρες της 23ης και 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα για τις εορταστικές εκδηλώσεις:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ
1. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σε όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), από καθηγητές και δασκάλους, για το νόημα της 25ης Μαρτίου 1821.
2. Ώρα 11.00 πμ – Απότιση φόρου τιμής των μαθητών και μαθητριών στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων με επικεφαλείς τους καθηγητές και δασκάλους τους στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
1. Ώρα 07:00πμ – Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.
Στην Αμφιλοχία:
Ώρα 08:30πμ – Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων.
Ώρα 09:15πμ – Αφιξη των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Ώρα 09.15πμ – Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.
Ώρα 09.30πμ -Προσέλευση Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου.
Ώρα 10.00πμ – Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς ναούς του Δήμου.

Στη Δοξολογία θα παραστούν όλες οι Δημοτικές, Αστυνομικές, Δικαστικές, Πολιτικές, Τοπικές Αρχές, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και όλος ο λαός
2. Ώρα 10.30πμ – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων,
α. Στην έδρα του Δήμου από τον Δήμαρχο
β. Στις Τ. Κ. από τους Προέδρους των Τ. Κ. ως Εκπρόσωποι του Δήμου.
γ. Αστυνομική Αρχή όπου εδρεύει
δ. Λιμενική Αρχή όπου εδρεύει
ε. Εθνική Αντίσταση
στ. Λύκεια όπου εδρεύουν
ζ. Γυμνάσια όπου εδρεύουν
η. Δημοτικά Σχολεία – Νηπιαγωγεία
θ. Αναγνωρισμένα Σωματεία και Σύλλογοι
Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δ/ντής Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Λιμενάρχης Αμφιλοχίας, ο Δ/ντής Πυροσβεστικής Αμφιλοχίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι της Εθνικής αντίστασης και οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων.
3. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.
Στην έδρα του Δήμου τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Σταυρούλα Στεργίου εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας.
Τελετάρχης η  κα Ιφιγένεια Χριστοδούλου καθηγήτρια του Ενιαίου Λυκείου Αμφιλοχίας. Στις Τοπικές Κοινότητες όπου λειτουργούν Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σε συνεργασία να ορίσουν ομιλητή για την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας καθώς και τον Τελετάρχη.
4. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις των Σχολείων.
Στην έδρα του Δήμου μετά τη λήξη των εκδηλώσεων στο Μνημείο Ηρώων θα επακολουθήσει Παρέλαση μπροστά από τους Επισήμους με την εξής σειρά:
Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας, Α’, Β’ ,Γ’ Δημοτικά Σχολεία Αμφιλοχίας, Γυμνάσιο Αμφιλοχίας, Επαγγελματικό Λύκειο Αμφιλοχίας, Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας, Αστυνομικές Αρχές, Πυροσβεστική, Π.Κ Αμφιλοχίας., Φιλαρμονική Αμφιλοχίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button