Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στην 9η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας (φωτο)

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου με 12μελες κλιμάκιο διασωστών ταξίδεψε στον Πολυγυρο Χαλκιδικης το τριήμερο 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου για να συμμετέχει στην 9η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Η άσκηση είχε θέμα την «Αντιμετώπιση Καταστροφών – Έρευνα & Διάσωση» συνέπεια σεισμού,που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας και διεξήχθη σε διάφορα σημεία του χωριού.

Τα μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ κλήθηκαν να συνδράμουν σε σενάρια όπως:

Α.Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων σε υπό κατάρρευση κτήρια, παροχή πρώτων βοηθειών και ψυχολογική υποστήριξη. Μεταφορά πολυτραυματειων στον σταθμό Α΄Βοηθειων και διακομιδή στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία.
Β. Αναζήτηση αγνοουμένου σε θαλάσσια περιοχή, παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά σε ασθενοφόρο .
Γ. Διάσωση αγνοουμένου και παροχή πρώτων βοηθειών,απεγκλωβισμός τραυματία από αυτοκινητικό ατύχημα πτώσης σε γκρεμό και κατάσβεση φωτιάς έπειτα από ανάφλεξη καυσίμων στο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο.
Δ. Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων,εγκατάσταση δικτύων νερού και παράλληλή συμμετοχή πεζοπόρου τμήματος με χρήση εργαλείων και επινοτιων πυροσβεστήρων.
Ε. Καταρριχηση ,αναρρίχηση από γέφυρα 20m και την μεταφορά πολυτραυματία.

« Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε αλλά και να συνεργαστούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες (το θερμόμετρο άγγιξε τους 0 βαθμούς) με πολλές ομάδες για την αντιμετώπιση καταστροφών καθώς και στην Έρευνα & Διάσωση,σίγουρα κερδίσαμε πολλά από αυτή την συνεργασία και την άσκηση που μας έδωσε εμπειρία,τεχνογνωσία & δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη πιο πολλά στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη μου που μαζί ζήσαμε άλλη μια συναρπαστική
εμπειρία ». δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.

Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νάκο Δημήτριο, καθώς και όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τα μέλη τους για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους κατά την διάρκεια της 3ήμερης άσκησης .

sdr

sdr
dig

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close