ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

ΕΟΔΥ: Στο +92% η εβδομαδιαία αύξηση των κρουσμάτων την Αιτωλοακαρνανία

251 συνολικά, 75 τις τελευταίες επτά ημέρες-παραμένει καλή η επιδημιολογική εικόνα του νομού

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία , σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας προκύπτουν μέσα από τις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την Αιτωλοακαρνανία, αν και παραμένει με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και είναι μια από τις καλύτερες Περιφερειακές Ενότητες σε αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, είναι φανερή η επιβάρυνση των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 92%! Η εβδομαδιαία αύξηση στην Αχαΐα είναι της τάξης του 19% και στην Ηλεία του 88%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι 35,6 ανά 100.000 κατοίκους, μετά και την σημερινή καταγραφή, αρκετά χαμηλά στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

251 είναι τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία από την αρχή της πανδημίας και 75 την τελευταία εβδομάδα.

Η χειρότερη περιοχή σε αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό (κρούσματα/100.000 κατοίκους) στην Ελλάδα, δεν είναι η Θεσσαλονίκη.

512 κρούσματα ανά 100.000 καταγράφει η Δράμα, 442 η Πέλλα και 396 η Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή της πανδημίας και με βάση ανεπίσημη ενημέρωση του agriniopress, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Δυτική Ελλάδα, έχουν ξεπεράσει τα 1.100.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button