ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΕΟΔΥ: Σταφυλόκοκκος βρέθηκε στα σχολικά γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές στη Λαμία

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου απομονώθηκε σε δέκα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία.

Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εντοπίστηκε σε δείγματα από τα σχολικά γεύματα που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές να πέσουν θύματα τροφικής δηλητηρίασης και να διακομιστούν στο νοσοκομεία της Λαμίας, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ, στη Θεσσαλία, απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη, σε δέκα δείγματα φαγητού, συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος.


Επισημαίνεται πως η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση των δειγμάτων συνεχίζεται. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, σημείωσε πως ο ΕΟΔΥ έχει «την άμεση εποπτεία για τα γεύματα και κάποιες αναλύσεις που έχουν δρομολογηθεί», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Την περασμένη Πέμπτη, 16 Μαϊου, οι μαθητές έφαγαν σχολικά γεύματα και από το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζουν εμετούς και διάρροιες. Πρόκειται για δεκάδες μαθητές από τουλάχιστον δύο σχολεία της πόλης της Λαμίας και άλλα δύο περιφερειακά σχολεία. Οταν οι γονείς απευθύνθηκαν στους παιδιάτρους, τούς παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για χορήγηση φαγητού μέσω προγράμματος σε δημοτικά σχολεία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Γονείς και κηδεμόνες από σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, τον εισαγγελέα Λαμίας και ζήτησαν την παρέμβασή του για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: news247.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button