ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Εντυπωσιακός ο απολογισμός της έκθεσης για τα 50 χρόνια της Φιλοτελικής Εταιρίας Αγρινίου

Η Εθνική Φιλοτελική Έκθεση «50 ΧΡΟΝΙΑ Φ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ – 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 – 12 Νοεμβρίου στον εμβληματικό χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Μία επίσημη έκθεση, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, πρωτόγνωρη για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους τοπικούς φορείς, συμπολίτες, επισκέπτες και η οποία απέσπασε πλήθος ευμενών σχολίων από το σύνολο των ανθρώπων του αποκαλούμενου οργανωμένου φιλοτελισμού για την άρτια οργάνωση και την ποιότητα των εκθεμάτων.


Η σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικης Επιτροπής της έκθεσης, συνεχίζει:

[Στην έκθεση συμμετείχαν εκθέτες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με συνολικά 71 εκθέματα επί 264 πλαισίων, καθώς και με 10 εκθέματα φιλοτελικής φιλολογίας. Προς μεγάλη ικανοποίηση της Οργανωτικής Επιτροπής, τα εκθέματα κάλυψαν το σύνολο των εκθεσιακών τάξεων και συγκεκριμένα: Διακεκριμένη Τάξη, Παραδοσιακός Φιλοτελισµός, Ταχυδροµική Ιστορία, Ταχυδροµικά Μονόφυλλα, Αεροφιλοτελισµός, Χαρτόσηµα, Θεµατικός Φιλοτελισµός, Μαξιµαφιλία, Ανοικτή Τάξη, Εικονογραφηµένα καρτ – ποστάλ, Φιλοτελική Φιλολογία, Φιλοτελισµός Νεότητας, Εκθέματα εκτός συναγωνισμού.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός, ότι εκτός των σημαντικών και ήδη βραβευθέντων σε παλαιότερες εκθέσεις συλλογών, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, αρκετά, πολύ όμορφα και αξιόλογα εκθέματα, προσδίδοντας ένα ακόμη θετικό στοιχείο στη διοργάνωση. Άλλωστε, σκοπός των φιλοτελικών εκθέσεων είναι να αναδεικνύονται συνεχώς νέα εκθέματα και εκθέτες.

Στις 10 και 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι κρίσεις και το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε η βράβευση 12 Εκθεμάτων με Χρυσό Μετάλλιο καθώς και 7 Εκθεμάτων με Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες τόσο της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, όσο και της Ελληνικής, κατά περίπτωση. Επίσης απονεμήθηκαν το μεγάλο βραβείο της Διακεκριμένης Τάξης, το οποίο είχε αθλοθετήσει η Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία, το μεγάλο βραβείο των λοιπών τάξεων του συναγωνισμού, το οποίο είχαν αθλοθετήσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς και τα λοιπά δώρα τα οποία είχαν αθλοθετήσει φιλοτελικές εταιρίες από την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιώτες, αλλά και ο Δήμος Αγρινίου.

Την έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου από την πόλη και τις όμορες περιοχές, εκθέτες και φιλοτελιστές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και από τον Καναδά και τη Σουηδία!

Βεβαίως, κατά τη διάρκειά της, επισκέφτηκαν και έμειναν για αρκετές ημέρες στην πόλη μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας με το σύνολο σχεδόν του Δ.Σ. και τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Άλλωστε μία έκθεση είναι εκ φύσεως εξωστρεφής και για το λόγο αυτό αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να γνωρίσει κανείς ένα τόπο. Όλοι οι ανωτέρω γνώρισαν την πόλη μας και τη γύρω περιοχή, καθώς αρκετοί από αυτούς δεν την είχαν επισκεφτεί στο παρελθόν και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Φιλοτελική Εταιρία Αγρινίου και η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για την υποστήριξη και τη συνδρομή τους, το Δήμο Αγρινίου και το Δήμαρχο, κύριο Γεώργιο Παπαναστασίου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, κύριο Νεκτάριο Φαρμάκη, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τη Διεύθυνση Φιλοτελισμού και το Διευθυντή, κύριο Λάζαρο Λαζαρίδη, τους χορηγούς και τους δωρητές της έκθεσης, την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία για την παροχή της αιγίδας, τον εντεταλμένο από την ομοσπονδία Παρατηρητή της Έκθεσης, κύριο Κώστα Χαζάπη, την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους κυρίους, Γιώργο Θωμαρέη, Νίκο Μαλλούχο, Αθανάσιο Πάσχο, Αλέξη Σαββόπουλο και Νίκο Καρνιαουτάκη, τα μέλη της εταιρίας και τους φίλους εθελοντές κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τους μικρούς φίλους από τα σχολεία της περιοχής μας και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους όσους επισκέφτηκαν την έκθεσή μας. Τέλος, οι μεγαλύτερες ευχαριστίες οφείλονται στους πρωταγωνιστές της έκθεσης, τις φίλες και τους φίλους εκθέτες, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν εξαρχής και συμμετείχαν με τις συλλογές τους στην έκθεσή μας».

Την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης, αποτελούσαν οι :

Ιωάννης Σκαρμούτσος: Πρόεδρος
Ευάγγελος Καρράς: Υπεύθυνος Εκθεμάτων
Νικόλαος Αγγελόπουλος: Γραμματειακή Υποστήριξη
Γεώργιος Καμμένος: Υπεύθυνος Οικονομικών
Παναγιώτης Καλαντζής: Υπεύθυνος ιστοσελίδας Φ.Ε.Α. και επικοινωνίας

filoteliki1

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button