Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εντός τα τετράχρονα στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, εκτός όμως από τα ΚΔΑΠ…

Πρόβλημα σε πολλές οικογένειες και στον δήμο Αγρινίου

Χιλιάδες υπολογίζεται ότι είναι και φέτος οι οικογένειες με τετράχρονα παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς μένουν ακάλυπτες από το εν λόγω πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μέσω ΕΣΠΑ με τα γνωστά voucher που δίδονται για παραμονή των παιδιών και των νηπίων σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Πρόκειται για οικογένειες που ζουν σε δήμους όπως το Αγρίνιο που εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δηλαδή τα δυο χρόνια στο νηπιαγωγείο.

Γι’ αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει καμία μέριμνα καθώς δεν μπορούν να υπαχθούν στα ΚΔΑΠ που ηλικιακά ξεκινούν να δέχονται παιδιά από τα 5 έως τα 12 έτη.

“Πρόκειται για μια μεγάλη κοινωνική ανισότητα”, επισημαίνουν οι γονείς, που καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για την φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με πολιτική παρέμβαση και ίσως με μια υπογραφή, μια αλλαγή σε έναν αριθμό αν το 5 έως 12 γινόταν 4-12 αλλά προφανώς αν και το αρμόδιο υπουργείο το γνωρίζει δεν προτίθεται σε αυτή τη φάση να κάνει κάτι καθώς το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή «τρέχει».

“Ας μας απαντήσουν όμως για ποια «εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» μιλάνε όταν υπάρχει η αντίφαση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τη μια και… Χριστούγεννα-Πάσχα -Καλοκαίρι – απογεύματα από την άλλη; Μήπως -αναρωτιέμαι- το ζήτημα θα έπρεπε να απασχολήσει τους ίδιους του δήμους που εφαρμόζουν δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ;

Όχι τίποτα άλλο. Έτσι για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών , γιατί με αυτόν τον τρόπο «εναρμόνιση» δεν θα υπάρξει ποτέ”, αναφέρει χαρακτηριστικά μητέρα που επικοινώνησε με το agriniopress.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button