ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έντονη η αντίδραση των δικηγόρων για το παρατεταμένο κλείσιμο των δικαστηρίων

«Μη ύπαρξη ελαφρυντικών μέτρων στον πληγέντα κλάδων των δικηγόρων από την πανδημία»

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προανήγγειλε ότι θα αντιδράσει έντονα για το κλείσιμο των δικαστηρίων επί ένα έτος, κ.λπ., χωρίς να υπάρχει ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, αλλά θα αντιδράσει και για την μη ύπαρξη ελαφρυντικών μέτρων στον πληγέντα κλάδων των δικηγόρων από την πανδημία, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοπρέπειά του δικηγορικού κόσμου «είναι αδιαπραγμάτευτη».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής» είναι το ότι «σήμερα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης επαίρεται ότι κατάφερε να διανείμει, μετά από δέκα μήνες καθυστέρηση, μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 130 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού των δικών μας εισφορών στον ΟΑΕΔ και μόνο σε 44.248 από το σύνολο 180.000 επιστημόνων».

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά από ένα χρόνο πανδημίας και κλειστών δικαστηρίων απαιτεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ασφαλιστικές, φορολογικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κατάσταση του κλάδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button