sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ένταση κι αιχμές στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Στις 19 και 20 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου

Η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ε.Σ.Αγρινίου έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, παρουσία περίπου 35 μελών του συλλόγου, αριθμός που σχολιάστηκε, άλλωστε, από σχεδόν όλους όσους πήραν τον λόγο.

Τις ομιλίες/παρεμβάσεις άνοιξε η πρόεδρος του Ε.Σ.Αγρινίου Αλεξάνδρα Μοσχονά, κάνοντας μια συνολική αναδρομή στις δυσκολίες της φετινής χρονιάς μετά την επέλαση της υγειονομικής κρίσης όπως είπε μετά από δέκα ακόμη χρόνια κρίσης και μνημονίων. Ακολούθησε εκτενής αναφορά στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στο εμπόριο και όχι μόνο, στις αλυσίδες, το παρεμπόριο, την φορολογία κλπ. Η κ. Μοσχονά έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και για τον νόμο για τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και για τον κοινωνικό αυτοματισμό που όπως είπε “βάζει τον ένα εργαζόμενο να διερωτάται γιατί έχει ωράριο ο ένας κι όχι ο άλλος”.

Εξέφρασε την διαφωνία του Δ.Σ. του Συλλόγου με τις αλλαγές στο κέντρο του Αγρινίου όπως αυτές επιβλήθηκαν ξαφνικά και άκαιρα, όπως ανέφερε, ενώ για το θέμα των Σαββάτων του καλοκαιριού ζήτησε να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας, λέγοντας πως δεν υπήρξε ερωτηματολόγιο στα μαγαζιά των εμπόρων αλλά μια επίσημη, δεσμευτική ψηφοφορία για μέλη και μη μέλη.

Ο Σωκράτης Κωστίκογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένο Εμπόριο» μιλώντας προς τους συναδέλφους του αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του θερινού πενθημέρου, αντιπαραβάλλοντας το τι εφαρμόστηκε σε άλλους εμπορικούς συλλόγους, όπως στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα. Τόνισε ότι το Δ.Σ δε θα έπρεπε να διεξάγεται με μικρή παρουσία κόσμου, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή στην οποία και λαμβάνει χώρα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον εγκαλεί για τις θέσεις του Συνδυασμού, εκφράζοντας έτσι την ενόχλησή του για την σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στην οποία και υπήρχε αναφορά στο πρόσωπό του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία όχι μόνο μεταξύ των εμπόρων μα και με το Δήμο και έκλεισε προτείνοντας να διερευνηθεί η περίπτωση των εκλογών σε ένα μήνα με την δυνατότητα όμως μετατόπισης για ένα ακόμη χρονικό περιθώριο κάποιων ημερών ώστε να μην γίνουν αυτές ουσιαστικά μέσα στο Δεκαπενταύγουστο με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την συμμετοχή. “Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί είμαστε τόσοι λίγοι έμποροι εδώ, από σχεδόν 500 μικρές εμπορικές επιχειρήσεις”, τόνισε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον λόγο πήρε και ο πρώην πρόεδρος Πάνος Μπεσίνης κι έκανε έναν προσωπικό απολογισμό για τα 9 χρόνια (τρεις θητείες) που ήταν επικεφαλής του Ε.Σ.Α. εστιάζοντας στο πρόγραμμα ανοιχτού εμπορίου που ανέλαβε ο σύλλογος μαζί με τον δήμο Αγρινίου και την καμπάνια για την τοπική αγορά. Καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά “του συντάκτη και όσων υπέγραψαν”,όπως είπε, την τελευταία σε βάρος του ανακοίνωση του συλλόγου(κατάπτυστη την χαρακτήρισε),λέγοντας ότι λυπάται που μετά από 3 θητείες πρέπει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.Κάλεσε τέλος τους νέους εμπόρους να ασχοληθούν με τον σύλλογο πιο ενεργά και να βγουν μπροστά και να μην επιτρέψουν να “διοικείται ο σύλλογος από τις εφεδρείες”, εξηγώντας αργότερα ότι δεν αναφερόταν σε κάποιον μέσα στην αίθουσα…

Πάντως, το κλίμα προς το τέλος της συνέλευσης δεν ήταν καλό, υπήρξε μικρή ένταση με τον Σ. Κωστίκογλου να θεωρεί ότι μέλη του συλλόγου μιλούσαν ειρωνικά και απαξιωτικά προς εκείνον και να ζητά τον λόγο επί προσωπικού. Ορισμένοι αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί η συνέλευση.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου γνωστοποιεί ότι οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και  τους Αντιπροσώπους θα διεξαχθούν στις 19 & 20 Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα:

 1. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στις 22 Ιουλίου 2020, οι εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπους θα διεξαχθούν στις 19 & 20 Αυγούστου 2020. Η εκλεγμένη από την Γενική Συνέλευση στις 22 Ιουλίου 2020 Εφορευτική
 2. Επιτροπή ανακοινώνει, γνωστοποιεί και εφιστά την προσοχή των μελών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας (σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και το Καταστατικό) λήγει την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 και ώρα 8:00 μμ.
 3. Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι:

      Α. Αιτήσεις υποψηφιότητας υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου

           Βλαχοπούλου 8.

      Β.   Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο: 2641057390.

      Γ.   Οι εκλογές θα διεξαχθούν:

 • Για Διοικητικό Συμβούλιο.
 • Για Ελεγκτική Επιτροπή.
 • Για Αντιπροσώπους στις Ομοσπονδίες.
 1. Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα:
 • Ή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.
 • Ή σε παραταξιακό ψηφοδέλτιο.
 • Ή σαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.
 1. Για κάθε μέλος, ασυμβίβαστο υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για υποβολή διπλής υποψηφιότητας, σε Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή. Ειδικότερα, το μέλος έχει δικαίωμα να υποβάλλει υποψηφιότητα:
 • Για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Για μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.
 • Για μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόσωπος.
 • Για μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπρόσωπος.
 1. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσα μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα ως 31-12-2019.
 2. Δικαίωμα ψήφου έχουν:
 • Τα μεν παλαιά μέλη εφόσον έχουν εξοφλήσει πλήρως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και 30-6-2019
 • Τα νέα μέλη εφόσον έχουν εγγραφεί σαν μέλη του Συλλόγου έως και  τις 18-7- 2020.
 1. Για Αντιπροσώπους δικαίωμα υποψηφιότητας και ψήφου έχουν μόνο τα μέλη που έχουν επιλέξει τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου σαν κύρια οργάνωση.
 2. Αν και αυτονόητο, τονίζεται ότι δικαίωμα να ψηφίσει έχει μόνο το συγκεκριμένο μέλος του Συλλόγου και όχι άλλος αντ’ αυτού με εξουσιοδότηση.
 3. Ολοκληρώνοντας, η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει και γνωστοποιεί ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπους θα διεξαχθεί κατά τον ακόλουθο τρόπο:

ΕΚΛΟΓΕΣ

 1. α) Την Τετάρτη 19/8/2020 θα διεξάγεται από 13.00 το μεσημέρι έως 9.00    το βράδυ.

       β) Την Πέμπτη 20/8/2020 θα διεξάγεται από 12.00 το μεσημέρι έως 7.00 το απόγευμα.

 γ) Η πρόταση προς την Δικαστική αρχή θα υποβληθεί μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

 δ) Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου,  Βλαχοπούλου 8,    Αγρίνιο. τηλ. 2641057390.

 1. Η Εφορευτική Επιτροπή, εφιστά την προσοχή των μελών όταν προσέρχονται να έχουν μαζί τους:
 • Την αστυνομική τους ταυτότητα ή
 • Άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους (π.χ. ασφαλιστικό βιβλιάριο, άδεια οδήγησης κ.λπ.).
 1. Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου να ασκήσουν το κορυφαίο δικαίωμά τους έγκαιρα και να αποφύγουν τον συνωστισμό τις τελευταίες ώρες. Επίσης τα παροτρύνει να θέσουν υποψηφιότητα και να βοηθήσουν έτσι την Συλλογική μας προσπάθεια.

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button