ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Απάντηση νοσοκομειακών ιατρών στο ΠΑΜΕ-τι γίνεται με τους επικουρικούς στο ΓΝ Αγρινίου

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης των Νοσοκομειακών Ιατρών της Αιτωλοακαρνανίας στην σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας (ΕΔΩ) σχετικά με τις απολύσεις των επικουρικών ιατρών, όπου μεταξύ άλλων, η Ένωση εγκαλείται από το ΠΑΜΕ ότι αδρανεί και καλείται να πάρει θέση.

Η Ένωση εκφράζει την απορία της και την ενόχληση της για το ύφος της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ, μιας και από το πρωί, έχει γνωστοποιηθεί και αναρτηθεί η συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ , με στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας , ότι με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης , θα διασφαλιστεί  η συνέχιση των συμβάσεων και θα “παρακαμφθεί” η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  μιας και σε διαφορετική περίπτωση τρεις επικουρικοί ιατροί του νοσοκομείου του Αγρινίου, θα πρέπει να απολυθούν , οι δυο εκ των οποίων άμεσα.

“Αυτό βέβαια εμάς δεν μας εφησυχάζει, ούτε μας ικανοποιεί”, δηλώνει στο agriniopress.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών , νευροχειρούργος Κώστας Μπακόπουλος, “αλλά είναι μια αρχή και περιμένουμε την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης. Για εμάς, οι  συνάδελφοι επικουρικοί είναι απαραίτητοι και πρέπει να παραμείνουν όχι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2019, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, αλλά μόνιμα. Καλούμε το ΠΑΜΕ να είναι πιο προσεκτικό στις ανακοινώσεις του.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button