ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Η Ένωση ευχαριστεί την Πυροσβεστική-ερωτηματικά για την πυρασφάλεια του εργοστασίου μετά τη φωτιά

Ευχαριστήρια ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αγρινίου, για την άμεση ανταπόκριση και την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής στη φωτιά του Σαββάτου.

Μια φωτιά που κάνεις δεν γνωρίζει ακόμη από που ξεκίνησε, (γίνεται προανάκριση) αλλά ο τρόπος με τον οποίον εξαπλώθηκε σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, προκαλεί σίγουρα ερωτηματικά.

Ερωτηματικά σχετικά με το επίπεδο πυρασφάλειας στην συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Την ώρα της φωτιάς, φύλακες, καλούσαν με αγωνία τους πυροσβέστες να παρέμβουν ώστε η φωτιά να μην φτάσει στον υποσταθμό και στον καυστήρα.

Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, το κτίριο του καυστήρα κινδύνεψε άμεσα, μιας και η φωτιά εξαπλώθηκε στην στέγη του κτιρίου του.

Κάποιοι υποστηρίζουν, πως εάν ο καυστήρας ήταν σε λειτουργία, τότε η κατάσταση μπορούσε να καταστεί λίαν επικίνδυνη.

Χώροι εντός των εγκαταστάσεων είναι ακαθάριστοι, γεμάτοι σωρούς από ξερά χόρτα και καλάμια, γεγονός που επίσης συνέτεινε στην εξάπλωση της φωτιάς (φωτο).

Όπως προκύπτει και από το επιτόπιο ρεπορτάζ στον χώρο δεν υπήρχαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν πυροσβεστήρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση, όπως και άλλες αυτού του τύπου, δεν υποχρεούται πλέον στην έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η επέμβαση της Πυροσβεστικής, υπήρξε πράγματι σωτήρια, μιας και η κατάσταση θα μπορούσε να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Από εκεί και πέρα, τίθεται ένα συνολικό ζήτημα για το καθεστώς που διέπει αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις και το πως οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων απειλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button