Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συνδυασμός “Ενωμένο Εμπόριο”: “Δεν έχει νόημα να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα”

Με ανακοίνωση της η Γραμματεία του Συνδυασμού “Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική” , θέτει το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, κατά τη διάρκεια της κρίσης λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, πως δεν έχει κάποιο νόημα τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά, τη στιγμή που δεν υπάρχει καταναλωτικό κοινό, ζητώντας από την Πολιτεία να πάρει απόφαση.

Ακόμη, τονίζεται πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν όλες τις επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου στα μέτρα που ανακοίνωσε για εκείνες πού αναγκάζονται να κλείσουν λόγω του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες όλοι μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα που κυριαρχεί και απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα με την εξάπλωση του κορωνοιού.

Ήδη η πολιτεία έχει ανακοινώσει μέτρα τα οποία και εφαρμόζονται τόσο προς την εκπαίδευση με το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ,όσο και προς τους χώρους μαζικής συγκέντρωσης όπως θέατρα ,σινεμά , αθλητικούς χώρους κ.α. για να μπορέσει να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος ως προς την εξέλιξη που υπάρχει στο θέμα της υγείας το οποίο αφορά όλους μας και το τι πρέπει ο καθένας μας να κάνει.
Η ανάδειξη της ατομικής μας ευθύνης είναι κορυφαίο ζήτημα, για όσο διάστημα θα διαρκεί αυτή η δοκιμασία.

Η εντολή που δίνεται από την Πολιτεία τις τελευταίες ημέρες με το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ είναι απολύτως σωστή και αναγκαία κυρίως για την επιβράδυνση εξάπλωσης του ιού, αλλά και γενικότερα για την προστασία της υγείας όλου του πληθυσμού . Άλλωστε το παράδειγμα στην γειτονική χώρα το δείχνει με τον πιό έντονο τρόπο.

Σε μια τέτοια κατάσταση που πλέον διαμορφώνεται και σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών αλλά και με τα τελευταία μέτρα που έχουν αποφασισθεί το να παραμένουν ανοιχτά τα Εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα χωρίς ουσιαστικά καταναλωτικό κοινό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, ούτε και υπηρετείται με απόλυτο τρόπο το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πολιτεία οφείλει να αποφασίσει άμεσα και για αυτό το θέμα ,όπως σωστά έχει το έχει κάνει για άλλους χώρους μέχρι τώρα . Επίσης πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου στα μέτρα που ανακοίνωσε για εκείνες πού αναγκάζονται να κλείσουν λόγω του κορωνοιού .

Η μεγάλη πτώση του τζίρου στις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου η οποία συνεχίζεται με πιο έντονο τρόπο την περίοδο αυτή ,είναι προφανές ότι δημιουργεί μεγάλη αδυναμία ώστε να μπορέσει ο Εμπορικός κόσμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και απαιτούνται άμεσα μέτρα ανακούφισης του, και μετάθεση τους σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ , ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button