ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Κωστίκογλου: Το «ενωμένο εμπόριο» πρότεινε σαββατιάτικο κλείσιμο για ένα μήνα, δεν έγινε επίσημη ψηφοφορία

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το θερινό πενθήμερο που περιελάμβανε και αιχμές στο πρόσωπο του έδωσε ο Σωκράτης Κωστίκογλου, επικεφαλής του «Ενωμένο Εμπόριο με αξιοπιστία και προοπτική»

Σημειώνει πως το «Ενωμένο Εμπόριο» πρότεινε τα εμπορικά να είναι κλειστά τα Σάββατα από 18 Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου ενώ για τις αναφορές του Δ.Σ. προς το πρόσωπο του δηλώνει ότι θλίβεται για αυτή τη φρασεολογία καθώς «η στάση και η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει στην ιστορία του συλλόγου».

Ο κ. Κωστίκογλου απορρίπτει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη ψηφοφορία ,αλλά μια σφυγμομέτρηση».

Η ανακοίνωση:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταθέσω εκ μέρους του συνδυασμού μας τις απόψεις μας σε σχέση με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στις 13-6-2020.

Αναφορικά με την απόφαση για το θερινό πενθήμερο που καλούνται να εφαρμόσουν οι συνάδελφοι έμποροι το φετινό καλοκαίρι δηλώνω ότι:

1.O σχεδιασμός και η εκτέλεση της διαδικασίας του ερωτηματολογίου για την καταγραφή της άποψης των συναδέλφων έγινε βεβιασμένα και με λάθος τρόπο .

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη ψηφοφορία, αλλά μια σφυγμομέτρηση. Κατά συνέπεια το αποτέλεσμα δεν μπορεί να εκληφθεί ως οριστικό. Και αυτό γιατί το ΔΣ του συλλόγου έπρεπε να αξιολογήσει ότι το 53% που απάντησε ΚΛΕΙΣΤΑ δεν μπορεί να αγνοεί το υπόλοιπο 47%(34% ΑΝΟΙΧΤΑ και 12,25 ΑΛΛΟ) και το ΔΣ να καλεί τους συναδέλφους να το εφαρμόσουν.

Το ερωτηματολόγιο το οποίο διακινήθηκε από τον σύλλογο δεν είχε στη τρίτη του επιλογή συγκεκριμένη πρόταση από το ΔΣ. Γιατί έτσι θα μπορούσαν να επιλέξουν οι συνάδελφοι μια εναλλακτική πρόταση εκτός από το Ανοιχτά η Κλειστά που ήταν οι δύο άλλες επιλογές. Εμείς έγκαιρα κάναμε πρόταση ώστε να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ στον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου και αυτό το επισημάναμε λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην αγορά ,αλλά αυτό δεν ελήφθη υπ όψιν.

Την ίδια πρόταση επανέλαβα και ενώπιον του ΔΣ σε συνεδρίαση του που έγινε στις 10-6-2020 όταν και προσκλήθηκα να παρευρεθώ από τον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου.

Ο συνδυασμός μας επίσης με επιστολή του στο νέο ΔΣ στις 12-6-2020 και πριν την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου κάλεσε τους συναδέλφους για άλλη μια φορά να συζητήσουν για ένα διάστημα ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ από 18 Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου, γιατί πιστεύουμε ότι λόγω των εξελίξεων που έχουν προκύψει στην αγορά αυτή η πρόταση θα είχε αποδοχή από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

2.Όσον αφορά αυτά που γράφονται προς το πρόσωπο μου έχω να δηλώσω προς τα μέλη του ΔΣ ότι ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ. Η στάση και η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει στην ιστορία του συλλόγου.

Θέλω επίσης με εντελώς ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να απευθυνθώ στο ΔΣ και να δηλώσω ότι και ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ θα συνεχίσω να κρατώ και στην ΑΓΟΡΑ κοντά στους συναδέλφους μου θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι, να συζητώ μαζί τους ,να ακούω τις αγωνίες τους και να λαμβάνω τα μηνύματα, όπως αυτό άλλωστε κάνω εδώ και τριάντα πέντε χρόνια με ανιδιοτέλεια και συνέπεια, πάντα προσπαθώντας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

3.Ο συνδυασμός μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ που συγκροτήθηκε πριν λίγους μήνες για να συμμετέχει στις εκλογές του ΕΣΑ όταν αυτές γίνουν ,έχει σαν σκοπό όχι να ΔΙΧΑΣΕΙ αλλά να ΕΝΩΣΕΙ ,όχι να αγκυλωθεί σε καρέκλες ,ούτε να έχει ρόλους ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ , ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΗΘΟΣ ,ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Αυτοί που τελικά θα κρίνουν και θα αποφασίσουν για αυτό είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας.

Ένα Σχόλιο

  1. Και γιατί να ανοίξετε για ένα μήνα το καλοκαίρι όπως λέτε στην ανακοίνωση και δεν ανοίγετε σε εικοσιτετράωρη βάση ακόμα και τις Κυριακές;
    Έτσι κι αλλιώς εργοδότες είσαστε όλοι σας και κάνετε ότι θέλετε.

    Για τους εργαζομένους κουβέντα. Κανονίζετε ή προτείνετε ωράρια χωρίς να ερωτηθεί αυτός που θα φάει όλο το λούκι γιατί όλοι εσείς οι εργοδότες τα Σάββατα την κάνετε.Έτσι δεν είναι; Μπορεί να πει τίποτα ο εργαζόμενος; Αν πει πάει σπίτι του. Και στο τέλος θα πείτε στον εργαζόμενο ,δεν είχαμε δουλειά τα Σάββατα και δεν σε πληρώνω. έτσι δε γίνεται; Έτσι δεν κάνετε σχεδόν όλοι οι εργοδότες;
    Δεν σας είδα να κάνετε ούτε μία αναφορά για τους εργαζόμενους.Το μόνο που σας νοιάζει είναι πως θα κονομήσετε .Για αυτό λέω .Σε εικοσιτετράωρη βάση ανοιχτά έπρεπε να προτείνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close